От началото на следващата година част от екипите за контрол

...
От началото на следващата година част от екипите за контрол
Коментари Харесай

Контрольорите в София ще проверяват с камери

От началото на идната година част от екипите за надзор в градския превоз в София ще разполагат с камери, които ще работят по време на техните инспекции. Това разкри пред " Нова телевизия " Димитър Дилчев, който е шеф на центъра за Градска подвижност.

" Целта е да се внесе едно по-голямо успокоение, да спадне напрежението и инспекциите да минават изцяло цивилизовано. Камерата, когато контрольорът се качи, стартира да записва. Камерите са с вградени карти. В центъра за градска подвижност може да се види по какъв начин протича инспекцията. Ако има възражения, те ще бъдат обсъждани и препращани на съответните институции. Идеята е и хората, които работят в градския превоз, и пасажерите да са спокойни по време на инспекцията. Идеята е инспекцията да се снима, с цел да са уверени всички, че работата се прави културно и по този начин както би трябвало. И сега има запис в самите транспортни средства ", сподели той.

Въвеждат се и билети, които ще са с продължителност по 30 минути и един час. " От 1 януари на сегашната цена от 1,60 лева ще можете да пътувате повече. Дори да се валидирате в 29-ата мин. в транспортното средство, можете да пътувате до края. В рамките на 60 минути можете да се валидирите във всички линии - както на рейсове, по този начин и на метро ", приключи Дилчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР