От началото на широкомащабната инвазия на Русия Украйна е получила

...
От началото на широкомащабната инвазия на Русия Украйна е получила
Коментари Харесай

Пентагонът обяви сумата, която Украйна ще получи от САЩ за военни нужди

От началото на широкомащабната инвазия на Русия Украйна е получила повече от 20 милиарда $ военна помощ от Съединените американски щати. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин акцентира, че Киев може да продължи да разчита на поддръжката на Запада, оповестява УНИАН.

" Предоставихме повече от 20 милиарда $ помощ на Украйна. И ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Остин на конференция в Индонезия.

Министърът също по този начин похвали Въоръжените сили на Украйна за триумфите и добави, че задачата на украинската войска е да деокупира всички свои земи, а задачата на сътрудниците на Украйна е да оказват помощ за това, доколкото е допустимо.
На 5 ноември Белият дом изиска от Конгреса на Съединени американски щати да утвърди 37,7 милиарда $ за сигурност и друга помощ за Украйна.

Оръжията в новия пакет от помощ на Съединени американски щати за Украйна включват ракети за системи за противовъздушна защита HAWK, четири системи за противовъздушна защита Avenger, ракети Stinger и спомагателни муниции HIMARS. Сред другите неща са включени и 400 гранатомета, съоръжение за разтрошаване на трудности и зимна защитна екипировка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР