От началото на руското нахлуване в Украйна стотици хиляди мъже

...
От началото на руското нахлуване в Украйна стотици хиляди мъже
Коментари Харесай

Хиляди украинци опитват да избягат от военна служба

От началото на съветското навлизане в Украйна стотици хиляди мъже се включиха като доброволци в отбрана на страната против Русия. Година и половина по-късно готовността за влизане във войната понижава. Украинската войска би трябвало да попълни редиците си посредством наборна военна работа. Някои се пробват да я избегнат и търсят способи да изоставен страната. Един от тях води през границата с Румъния, осведоми Дойче веле.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12036
Повечето украински мъже обаче не могат да я пресекат, най-малко не легално. Военното състояние изисква от мъжете да се бият за страната си. Подправените документи са метод за бягство, гъстите гори и планинските проходи - също.

Над 15 000 са арестуваните мъже в Украйна в опит да преминат границата. А защитата на браздата се пробва да ги спре. Десетки трупове са били открити по южната граница на Украйна от началото на войната, описват граничарите. Маршрутът е изключително известен поради контрабандата на цигари, само че в този момент се употребява най-вече от хора, които желаят да изоставен страната.

Смята се, че хиляди мъже са създали това посредством подкупи. Престъпни групи популяризират услугите си в Телеграм. Така да вземем за пример потвърждаването на професионална неработоспособност коства до 3500 американски $. Това е допустимо единствено благодарение на чиновници. През август бяха уволнени ръководителите на всички районни центрове за набиране на военни, като част от огромна стъпка против корупцията в бранш „ Отбрана ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР