От началото на руското нахлуване в Украйна и последвалата война

...
От началото на руското нахлуване в Украйна и последвалата война
Коментари Харесай

Евростат: България е предоставила закрила на 168 300 украинци от началото на войната

От началото на съветското навлизане в Украйна и последвалата война България е предоставила интернационална протекция на 168 300 украинци, сочат данни, показани през днешния ден от статистическата работа на Европейски Съюз Евростат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо в Европейски Съюз протекция са получили 4,2 милиона украинци. Данните демонстрират, че единствено Германия (1,21 млн.), Полша (960 620) и Чехия (364 450) са дали протекция на повече украинци, съпоставено с нашата страна.

Към края на септември броят на украинските бежанци се е нараснал във всички страни от Европейски Съюз, като се изключи Дания. Най-голямо безусловно нарастване се следи в Германия (с 1,7%), Чехия (с 1,8%) и Нидерландия (три на сто), се показва в известието на Евростат.

През септември Европейският съвет удължи краткотрайната протекция за бежанците от Украйна до март 2025 година. Европейски Съюз краткотрайно даде на украинците правото на достъп до пазара на труда, до опазване на здравето, обучение и настаняване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР