От началото на руската инвазия в Украйна социалните мрежи са

...
От началото на руската инвазия в Украйна социалните мрежи са
Коментари Харесай

Войната ЗА Украйна в социалните мрежи

От началото на съветската инвазия в Украйна обществените мрежи са наводнени с видеоклипове и от двете страни. Мобилни телефони в ръка, бойци и цивилни документират войната, до момента в който се случва. Социалните медии станаха част от бойното поле. И до момента Киев печели, написа Стефани Труяр за France24.

Украинският фотограф Валерия Шашенок нормално разгласява видеоклипове от своите пътувания, фешън фотоси или вечери с другари в профила си в TikTok. Но от началото на съветската инвазия в  Украйна тя споделя за живота си под обстрел в Чернигов, който се намира на към 100 км северно от Киев. На фона на подобаваща музика и с нотка черен комизъм, тя разказва своя „ елементарен ден в леговище за въздушна офанзива “ или предлага препоръки „ какво да купя в супермаркет по време на война “ пред 300 000 си почитатели. 

Тъй като Украйна продължава да атакувана и бежанците надвишиха 2 милиона, видеоклиповете на Шашенок може да наподобяват прекомерно странни, даже неуместни. Но в ерата на обществените медии, когато мобилните телефони ни разрешават да сме на бойното поле, те генерират милиони гледания.

Танцуващи бойци

Дори украинските бойци употребяват Instagram, TikTok и Twitter, с цел да опишат своите истории от бойното поле. Алекс Хук е най-известният от тях с 4,3 милиона почитатели. Базиран в региона на източен Донбас, той постоянно разгласява видеоклипове, на които бойците танцуват под звуците на запис на Nirvana или се приготвят за борба.

Украинската войска също има собствен акаунт в Twitter, който актуализира всеки час, поради повече от 350 000 си почитатели. Въоръжените сили на страната демонстрират освен бойни дейности, само че и на пленени съветски бойци, което прочее е неразрешено от Женевската спогодба за военнопленниците.

День 14.
Україна понад усе!
Там, де потрібні Україні
Перемога належить сильним.
— Armed Forces (@ArmedForcesUkr)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР