От началото на руската инвазия в Украйна досега в Кипър

...
От началото на руската инвазия в Украйна досега в Кипър
Коментари Харесай

Технологичният сектор в Кипър с нови 3 хил. служители от Русия, Украйна и Беларус

От началото на съветската инвазия в Украйна до момента в Кипър са се открили към 3000 чиновници, главно от софтуерния бранш, от Русия, Украйна и Беларус. Напливът даде нов подтик на бранша на недвижимите парцели, като усили търсенето и цените на жилищата.

Технологичните компании, основани на острова, всеобщо изтеглят свои чиновници от страните от по-широкия район, обиден от войната, като настояванията за тяхното пренасяне непрестанно нарастват, оповестяват от организацията с нестопанска цел TechIsland в Кипър.

В нея членуват близо 150 софтуерни компании, в които са наети към 7000 чиновници в Кипър и над 12 000 души в чужбина - от разнообразни националности.

Перспектива за прекачване на централи и личен състав от компании от Украйна и Русия, които към този момент участват в Кипър, вижда Кипърската федерация на работодателите и индустриалците. Тя е получила редица запитвания от компании за незабавното им „ цялостно или отчасти пренасяне ” на острова.

Голяма част от пристигналите чиновници са се открили в град Лимасол, главния център на съветски компании в Кипър.

Напливът в него докара до нараснало търсене на жилища и тяхното повишаване, което се чака да продължи през идващите месеци, съгласно локалната Асоциация на организациите за недвижими парцели..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР