От началото на месец юли екипи на Главна дирекция Фискален

...
От началото на месец юли екипи на Главна дирекция Фискален
Коментари Харесай

НАП запечата китайски ресторант във Варна! Гледат под лупа ресторанти и дискотеки за скрити обороти

От началото на месец юли екипи на Главна дирекция " Фискален надзор “ започнаха масирани инспекции на обекти по Северното Черноморие. Предмет на надзор са  отчитането на действителните доходи посредством издаване на фискален бон от въведените фискални устройства. Нарушенията се откриват от фискалните агенти  посредством осъществяване на контролни покупки, параленост на касовата наличност с регистрираните обороти, следене на  заплащанията и отразяването им в касовата книга на обекта. Установените при инспекциите обороти от продажби  се съпоставят с данните получени в Национална агенция за приходите посредством отдалечената връзка на фискалните устройства. При съществуване на съществени отклонения ще се разпорежда осъществяване на проверка. Те ще бъдат ориентирани освен към сдруженията, само че и към техните притежатели, които ще бъдат проверявани и за сходство сред приходи и имущество.

Засиленият целогодишен надзор през последните години, непрекъснатите срещи и партньорските връзки с работещите в туристическия отрасъл и взаимната работа с локалната власт, докара до доста нарастване на търговците по Северното Черноморие, спазващи непринудено данъчните и осигурителни закони, регистрират от Национална агенция за приходите Варна.

През първата седмица на юли варненските инспектори, подкрепени от сътрудници от вътрешността на страната, са ревизирали 175 търговски обекта по Северното Черноморие. В тринадесет от тестваните обекта е открита разлика в касовата наличност, за което на търговците са формирани актове за административно нарушаване. В други три обекта, тествани по метода на " скришен клиент “, на данъчните не са издадени касови бележки за закупените артикули и услуги. За това нарушаване магазин за промишлени артикули в Каварна, приморски ресторант в с. Тюленово и китайски ресторант във Варна ще бъдат запечатани за период до 30 дни. Под непрекъснато физическо наблюдаване са сложени 10 високооборотни ресторанта и нощни заведения в Златни пясъци и Варна, с цел да се откри регистрират ли действително оборотите си.

От Национална агенция за приходите Варна припомнят, че за обектите, в които се открият нарушавания, свързани с неспазване реда и метода за издаване на подобаващ документи за продажба, няма въведен в употреба или регистрация в Национална агенция за приходите фискално устройство или интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната активност, както и в случаите на нарушавания при ежедневното отчитане на оборотите от продажби ще бъде прилагана и насилствената административна мярка – запечатване на обект за период до един месец, без значение от плануваните глоби  или имуществени наказания.

Проверки за неиздаване на касови бележки варненските данъчни правят и по сигнали на жители, на които е отказано да им бъдат издадени такива при закупените от тях артикули и услуги. Сигнали за неиздадени касови бележки гостите на Варна и Северното Черноморие могат да  подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР