От началото на май Русия все повече отстъпва инициативата във

...
От началото на май Русия все повече отстъпва инициативата във
Коментари Харесай

Русия губи инициатива във войната според Лондон, Медведев нарече британските власти "законна цел"

От началото на май Русия от ден на ден отстъпва самодейността във войната с Украйна. Това се в ежедневната сводка на военното разузнаване, оповестена от Министерството на защитата на Англия.

По данни на институцията съветската войска в по-голяма степен реагира на дейностите на Украйна, в сравнение с да пробва да реализира личните си военни цели.

Лондон оповестява оценката си, до момента в който Киев се готви за дълго чакана контраатака за отвоюване на следени от Москва територии. По-рано в. " Файненшъл таймс " позволи, че диверсията в Белгородска област и ударите с дронове по Кремъл този месец, дружно с офанзивата с дронове по кораба " Иван Хурс " предходната седмица, може да са част от " оформящите интервенции " преди контраофанзивата.

Според сводката, без значение от нощните офанзиви по Украйна с дронове и крилати ракети, няма огромни триумфи в реализиране на задачите им: евентуално обезвреждане на противовъздушната защита на Украйна и да нанесат на украинските сили тежки провали преди контраофанзивата. Впрочем някои съветски военни блогъри свързаха вчерашното нахлуване с дронове в Москва с изпитване на съветските Противовъздушна отбрана системи, а сдържаната реакция на президента Владимир Путин - с неналичието на опция за сполучлив отговор.

 Дронове поразиха блокове в Москва след следващите съветски удари по Киев Дронове поразиха блокове в Москва след следващите съветски удари по Киев

Вероятно съветското командване пробва да образува аварийни сили и да ги разположи там, където съгласно тях може да стартира въпросната контраатака. " Това (усилие) обаче евентуално бива подкопано от изпращането на неангажирани сили да запълват пробойни във фронта към Бахмут (вместо в тези точки - бел. ред.).

" Законна цел "

Към Англия през вчерашния ден имаше голям брой рецензии в средите на провоенните коментатори, като каналът " Рыбарь " позволи, че британците може да имат пръст в изстрелването на блъсналите жилищни здания дронове във вторник, а не формален Киев. По-късно английският външен министър Джеймс Клевърли отбрани правото на Украйна да нанася удари отвън границите си като част от самозащитата от съветската експанзия.

На това яростно някогашният президент и министър председател, а през днешния ден - заместник-ръководител на Съвета за национална сигурност Дмитрий Медведев. В " Туитър " той съобщи, че всяко длъжностно лице на Англия може да се преглежда като " законна военна цел " за Русия.

Според Медведев Англия може да се характеризира като страна, която е във война с Русия, като част от " всепризнатото интернационално право, което контролира воденето на война в съвременността ", и с даването на " военна помощ във тип на съоръжение и експерти ". С други думи:

Де факто води против Русия необявена война. В подобен случай всяко длъжностно лице (както военно, по този начин и гражданско, съдействащо във войната) може да се преглежда като законна военна цел.
Дмитрий Медведев,
зам.-ръководител на Съвета по сигурността на Русия

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР