От началото на годината са заловени над 1,5 т наркотици

...
От началото на годината са заловени над 1,5 т наркотици
Коментари Харесай

Стефан Бакалов: От началото на годината са заловени над 1,5 т наркотици у нас

От началото на годината са хванати над 1,5 т опиати у нас. През другите граници дрогата се мести в разнообразни транспортни средства, по тази причина са в сакове, по-удобни за прекачване. България е в челната десетка по приложимост на амфетамини и метамфетамини в Европа. Това сподели пред Нова нюз Стефан Бакалов, шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ в „ Митница София “.

Според него наркотичните субстанции имат богат подбор. " Голяма част от съставките за произвеждане са на свободна продажба в аптеките. Интернет търговията и пратките спомагат за взрива на произвеждане в домашни условия на опиати. Откритата 219 кг марихуана на стойност над 1 млн. лв. задържаха митнически чиновници е селектирана за инспекция и разкрита на " Митница София ", изясни той. 

По думите му сега Европа е най-големият пазар за опиати на света. " Започнаха да се създават канабис, метамфетамин, амфетамин, даже хероин. Това направи Европа един от най-големите пазари, а Съединени американски щати са най-големите потребители. Канада е един от най-големите производители на марихуана, а 90% от задържанията ни са с последна дестинация Турция. Испания е един от главните експортьори на канабис в Европа. Трафикирането на огромни количества опиати се прави с морски контейнери. Това значи, че има сериозна логистика. Сухопътният трафик също е огромен канал на трафик на дрога ", разкри Бакалов. 

За тази година са арестувани 1,5 тона опиати при над 60 случая. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР