От началото на годината през Covid центъра в ДКЦ 1

...
От началото на годината през Covid центъра в ДКЦ 1
Коментари Харесай

837 човека са преминали през ковид центъра на ДКЦ 1 в Стара Загора

От началото на годината през Covid центъра в ДКЦ 1 – Стара Загора са минали 837 индивида. Това заяви в изявление за Радио Стара Загора шефът на центъра доктор Георги Лисичков. Само за вчерашния ден техният брой е 92. Процентът на позитивните проби е висок – 31,78%. Това се изяснява с обстоятелството, че в триажния кабинет идват единствено хора със признаци. При първи прояви на недоволства е значимо оптимално бързо да се посети Covid център, тъй като само с проби може да се откри заразяването с Covid-19. Д-р Лисичков посочи, че в центровете разполагат само с бързи антигенни проби. Той разяснява, че е допустимо човек със признаци да даде негативен резултат, само че в случай че признаците продължат или се влошат е нужно да се повтори пробата или да се направи PCR и напомни стъпките след позитивен резултат.
" По преценка на доктор се прави рентгенова фотография на бял дроб. След време пациентът има право на безвъзмезден второстепенен обзор "

През миналата година в центъра са сложени над 9 000 дози ваксини, заяви още доктор Георги Лисичков. Той регистрира засилващ се интерес към имунизациите от началото на годината като преобладаващи са бустерните дози. Само за този месец са сложени 1060 игли. 

Цялото изявление чуйте в прикачения звуков файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР