От началото на годината има постъпилинад 4500 сигнала. Това са

...
От началото на годината има постъпилинад 4500 сигнала. Това са
Коментари Харесай

Шефът на НАП: За година са събрани над 600 хил. лв. от сигнали за неиздаване на касов бон и неотчитане на доходи

" От началото на годината има постъпили над 4500 сигнала. Това са сигнали от неиздаване на касови бележки, фактури до неотчитане на приходи от лихва, наем и така нататък " Това разгласи шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов пред NOVA.

По думите му от сигналите, които са подадени през 2022 година и са завършили през 2023 година има събрани над 600 хиляди лева

Оказва се, че от сигнали подадени единствено през тази година досега са събрани над 350 хиляди лева

Спецов посочи, че средствата са събрани без да има някаква премия от страна на приходната организация.

През седмицата Националната организация за приходите продаде на търг първите коли, иззети от пияни или дрогирани водачи. За разлика от другите доходи - за тези изпълнителният шеф на организацията се надява не да порастват, а да понижават.

" Надявам се да има резултат от търговете на коли , отнети от пияни или дрогирани водачи. Защото това, което се случва по пътищата е неприемливо ", уточни той. И добави:

" Вътрешното ми предпочитание не е за търга. Въпросъте в рестриктивните ограничения, които се подхващат против тези водачи ".

По думите му той се надява, откакто се продават първите коли, останалите водачи " да демонстрират повече внимание ". " Ако не ще продължим. Това ни е вменено като
обвързване по закон ", безапелационен е изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите.

Какво демонстрират резултатите от знакови проверки, ще може ли Национална агенция за приходите да се оправи с приходите следващата година, в случай че депутатите отхвърлят данъчните ограничения като „ донос-бонус ”, както и останалите ориентирани за изсветляване най-много на ресторантьорския отрасъл?

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР