От началото на годината 77 превозни средства са спрени от

...
От началото на годината 77 превозни средства са спрени от
Коментари Харесай

77 превозни средства са спрени от началото на годината заради нерегламентиран превоз на пътници



От началото на годината 77 транспортни средства са спрени от придвижване поради осъществяването на нерегламентиран транспорт на пасажери, сподели изпълнителният шеф на Автомобилната администрация Бойко Рановски.

Случаите са предадени на районната прокуратура. С измененията в Наказателния кодекс от края на предходната година, нерегламентирания превоз  се приема за закононарушение.

" Обикновено или пред наш чиновник или пред чиновник на Министерство на вътрешните работи пътуващите са дали писмени сведения, в които са декларирали, че са платили транспорта до съответната страна. Тези случаи са главно за транспорти от България до други европейски страни. Ние по наша линия сме съставили акта, открили сме нарушаването, приложили сме сведения от пътуващите, че са заплатили това пътешестване и сме наложили насилствена административна мярка, каквито са ни пълномощията по Закона за автомобилните транспорти. С приближаване на летния туристически сезон, и това е една от тематиките, която беше обсъждана при министъра, да стартират такива всеобщи инспекции и по летищата наоколо до курортните комплекси, където има доста нерегламентирани транспорти ", сподели Бойко Рановски.

Днес Служебният министър на превоза Георги Тодоров е разпоредил с наближаването на летния сезон да се засилят инспекциите и  към морските курорти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР