От началото на февруари на територията на Столичната община, екипите

...
От началото на февруари на територията на Столичната община, екипите
Коментари Харесай

Извършени са 681 проверки на обекти, потенциални източници на замърсяване на въздуха в София

От началото на февруари на територията на Столичната община, екипите на Столичния инспекторат са направили общо 681 инспекции на обекти, евентуални източници на замърсяване на въздуха в София през февруари, оповестява на уеб страницата си инспекторатът, разяснява Българска телеграфна агенция.

Проверените строителни обекти са 615. Контролът е обвързван със замърсяване на общински терени от строителните действия, извършващи се на работещите обекти. Проверките са обхванали регионите „ Студентски “, „ Подуяне “, „ Витоша “, „ Лозенец “, „ Надежда “, „ Триадица “, „ Сердика “, „ Панчарево “, „ Слатина “ и други

Инспекторите са съставили 88 акта, от които 48 на физически лица и 40 на строителни компании. Сред най-честите нарушавания са излизане от строителната площадка със нечиста ходова част на тежкотоварната техника, липса на устройство за измиване на гумите на камионите, прахосване на строителни боклуци и материали и разполагане на уреди по тротоари, липса или частична плътна строителна ограда. Още 94 строителни компании ще получат актове по административен път.

За февруари екипите на Столичния инспекторат направиха и 66 инспекции на автосервизи, пунктове за промяна на гуми, хранилища и цехове. За открити на място маловажни нарушавания са наложени единични санкции с фиш. Съставени са и четири акта за позволени съществени нарушавания.

След сигнали за горене на боклуци в частни и общински парцели са формирани осем акта на причинителите. Част от инспекциите се правят със съдействието на полицията, с цел да се обезпечи достъп до парцела. Нарушенията се направени в регионите „ Възраждане “ и „ Искър “.

Инспекциите са част от ежедневната контролна активност на екипите и главната им цел да се предотврати замърсяване на околната среда и въздуха, както и инспекция на спазването на нормативните разпореждания, напомнят от Столичния инспекторат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР