От началото на 2021 година гражданите и бизнеса от Видинска

...
От началото на 2021 година гражданите и бизнеса от Видинска
Коментари Харесай

Почти 6 млн. лева данъци и осигуровки платиха видинчани чрез ПОС терминалите на приходната агенция

От началото на 2021 година жителите и бизнеса от Видинска област заплатиха съвсем 6 млн. лв. налози и осигурителни вноски посредством виртуален или физически ПОС терминал на Национална агенция за приходите.

Клиентите на Национална агенция за приходите, които имат банкови карти, могат да превеждат без такси както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорностите си към други институции, предявени за събиране от приходната организация. Това може да стане по два метода:

- чрез електронната услуга на Национална агенция за приходите „ Справка за отговорности с опция за осъществяване на заплащания ", която се налична, в менюто „ Плащане и пресмятане ". Услугата действа 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. От м. март тази година, за повишение сигурността при заплащанията с банкови карти в интернет, Национална агенция за приходите вкара двуфакторната идентификация при потвърждаване на заплащането посредством своя виртуален ПОС терминал;

- чрез конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Национална агенция за приходите.

Освен, че са безвъзмездни, другото преимущество на картовите преводи посредством виртуален или физически ПОС терминал на Национална агенция за приходите, е че заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. От Национална агенция за приходите обръщат внимание обаче, че когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или отговорности, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след в допълнение систематизиране от обществен реализатор, което лишава повече време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР