От началото на 2019г. Общинска администрация – Банско въведе безхартиения

...
От началото на 2019г. Общинска администрация – Банско въведе безхартиения
Коментари Харесай

Без хартия в община Банско - oще една стъпка в полза на природата

От началото на 2019г. Общинска администрация – Банско вкара безхартиения документооборот посредством ИИС „ Акстър Офис”. От софтуерна група „ Акстър” потвърдиха, че община Банско е първата община измежду общо 140, обслужвани от ИИС „ Акстър офис”, която е поела нелеката задача да махне и фрапантно понижи използването на хартия.
„ Акстър офис” провежда входящия документооборот в общината. Получените документи постъпват в автоматизираната осведомителна система. След това те се записват и не престават да се движат по електронен път до резолирането, съгласуването и одобряването им. „ Акстър офис” разрешава следенето на придвижването на документите по електронен път, елементарно прикачване на протоколи, мнения, контракти и други към тях, както и известяван на подателя за резултат от съответното заявяване по електронен път/чрез КЕП или имейл, както е посочено в заявлението/. Също по този начин във всеки един миг заявителят на административна услуга може да наблюдава придвижването на преписката си.
Част от изгодите от безхартиения продан на документи са, че икономисва време, веществен и човешки запас. “Едно от най-важните преимущества е основаването на електронен списък и опция за бързи информации в него.”, изясни кметът Георги Икономов.
Решението се употребява от всички чиновници. Достъпът на всеки чиновник до него се дефинира от отговорностите му. „ Така доста по-лесно се наблюдават и наблюдават периодите за осъществяване от служителите”, добави кметът.
Системата за безхартиен продан е едно естествено продължение на сполучливи стъпки на Общината към въвеждане на електронното ръководство.
“Срещаме схващане в управлението, което поддържа сходни планове и това за мен е гаранция за триумф. Ние желаеме да облекчим жителите и бизнеса, като им създадем условия по електронен път да подават документи и да получава услуги – бързо и качествено”, уточни Десислава Хаджирускова – шеф дирекция „ Административно обслужване” в община Банско.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР