От началото на 2019 г. Общинска администрация – Банско въведе

...
От началото на 2019 г. Общинска администрация – Банско въведе
Коментари Харесай

Без хартия в община Банско - поредна стъпка

От началото на 2019 година Общинска администрация – Банско вкара безхартиения документооборот.

Община Банско е първата община измежду общо 140, обслужвани от ИИС „ Акстър офис”, която е поела нелеката задача да махне и фрапантно понижи използването на хартия. Получените документи постъпват в автоматизираната осведомителна система.

След това те се записват и не престават да се движат по електронен път до резолирането, съгласуването и одобряването им.

Във всеки един миг заявителят на административна услуга може да наблюдава придвижването на преписката си. Част от изгодите от безхартиения продан на документи са, че икономисва време, веществен и човешки запас.

“Едно от най-важните преимущества е основаването на електронен списък и опция за бързи информации в него.”, изясни кметът Георги Икономов.

Решението се употребява от всички чиновници. Достъпът на всеки чиновник до него се дефинира от отговорностите му. „ Така доста по-лесно се наблюдават и наблюдават периодите за осъществяване от служителите”, добави кметът. Системата за безхартиен продан е едно естествено продължение на сполучливи стъпки на Общината към въвеждане на електронното ръководство.

“Срещаме схващане в управлението, което поддържа сходни планове и това за мен е гаранция за триумф. Ние желаеме да облекчим жителите и бизнеса, като им създадем условия по електронен път да подават документи и да получава услуги – бързо и качествено”, уточни Десислава Хаджирускова – шеф дирекция „ Административно обслужване” в община Банско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР