От началото на 2018 година Националната агенция по приходите (НАП)

...
От началото на 2018 година Националната агенция по приходите (НАП)
Коментари Харесай

Данъчните пуснаха черен списък с обекти, криещи ДДС

От началото на 2018 година Националната организация по приходите (НАП) стартира да разгласява на своята интернет страница описи с подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местоположение. Така ще е видно кой крие Данък добавена стойност. Първият черен лист към този момент е качен и в него попадат над 80 извършители, уличени в данъчни провинения - магазини, заведения, сергии на пазари, автосервизи, хотели, хранилища, фризьорски салон, аптека и ателие за химическо почистване.

Мярката със описите е против опитите за заобикаляне на глобата " запечатване ", въведена през предходната година и изключително интензивно прилагана при инспекциите по морските курорти през лятото. Данъчните инспектори към този момент имат право паралелно с санкциите да затварят за период до 30 дни заведения и магазини, които не издават касови бележки и крият обороти, написа expert.bg.

Национална агенция за приходите обаче откри, че нарушителите са намерили метод да заобикалят новата санкция - посредством скоростно прекачване на обекта на друга компания, преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати и преподписване на контракти с наемодатели и снабдители. Затова с последните промени в Закона за Данък добавена стойност бе признато, че предстоящ на запечатване обект ще бъде затворен без значение от смяна на субекта, който го стопанисва - при изискване че новият собственик знае за глобата. Именно по тази причина Национална агенция за приходите стартира да разгласява черен лист на местата, в които е открила криене на налози - всеки да може да се осведоми. Остава в действие и досегашното залепяне на предупредителни известия на самия обект.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР