От набавянето на храна до откриването на партньор и общуването

...
От набавянето на храна до откриването на партньор и общуването
Коментари Харесай

Интернет променя структурата и функцията на мозъка ни

От набирането на храна до откриването на сътрудник и общуването с останалите хора от обществото – доста от главните човешки действия през днешния ден протичат във виртуалното пространство. Затова не би трябвало да се изненадвате от обстоятелството, че множеството райони в мозъка, които дават отговор за координацията на тези задания от всекидневието, се приспособяват към въпросния ултрамодерен метод на живот.

Сега интернационален екип от откриватели реши да прегледа и заключи всички проучвания, свързани с метода, по който интернет въздейства на мозъка. И ето какво откри…

Оказва се, че интернет може да провокира както остри, по този начин и продължителни изменения в характерни области на познанавателните качества, които са отражение на промени в мозъка, засягащи опциите за концентриране, процесите на паметта и обществените взаимоотношения.

Умението ни да се съсредоточим върху съответна задача понижава фрапантно в резултат на безкрайният поток от онлайн запитвания и уведомления, който ни разсейва, безапелационен е  ръководителят на екипа доктор Джоузеф Фърт от Западния университет в Сидни. Нещо повече – интернет съставлява великански вместилище от информация, до което имаме непрекъснат и елементарен достъп. Ето за какво това би могло да промени и метода, по който съхраняваме знанията (както и отношението ни към тях).

" Бомбардирането със тласъци по интернет и разделянето на вниманието поради него провокира доста терзания - каза проф. Джером Сарис, различен участник в екипа. - Мисля, че това, дружно с увеличаващата се инстаграмификация на обществото, има потенциала да промени както структурата, по този начин и действието на мозъка и да се отрази на обществената конструкция ".

Източник: World Psychiatry

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР