От Morgan Stanley имат по-оптимистична перспектива за световните пазари на

...
От Morgan Stanley имат по-оптимистична перспектива за световните пазари на
Коментари Харесай

Пазарите на петрол вероятно ще се балансират тази година според прогноза на Morgan Stanley

От Morgan Stanley имат по-оптимистична вероятност за международните пазари на нефт през 2024 година, като изясняват неотдавнашното понижаване на запасите с тази смяна.

Според информацията специалистите на компанията са преразгледали прогнозите си за растеж на търсенето в посока нагоре за тази година, като в същото време са намалили упованията си за предлагането отвън ОПЕК.

В отчет, оповестен в понеделник, анализаторите на Morgan Stanley настояват:

Те акцентираха, че равнищата на предложение са спаднали под упованията, което частично се дължи на дейностите на ОПЕК, а също по този начин е повлияно от фактори в Съединени американски щати.

В отчета се акцентират и позитивни вероятности за търсенето на нефт, като има признаци за резистентност, изключително в бранша на авиацията. Корекциите в разписанията на полетите допускат доста нарастване на потреблението на авиационно гориво, което се чака през идния летен сезон.

От Morgan Stanley коригираха прогнозата си за растеж на търсенето на недопечен нефт през 2024 година до 1.5 милиона барела на ден, което е нарастване по отношение на предходната оценка от 1.3 милиона барела на ден. Обратно, те ревизираха оценката си за растежа на предлагането отвън ОПЕК в посока надолу от 1.7 милиона барела дневно на 1.5 милиона барела дневно.

В отчета се декларира:

Вследствие на това специалистите покачиха прогнозния си ценови диапазон за суровия нефт вид Брент до $80-$85 за барел спрямо по-ранния диапазон от $75-$80 за барел.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР