От Младежка организация питат къде е тяхното място в преговорите

...
От Младежка организация питат къде е тяхното място в преговорите
Коментари Харесай

Младежка организация иска и тя да преговаря за правителство

От Младежка организация питат къде е тяхното място в договарянията за държавно управление . Отвореното писмо е от младежка организация " Национален юношески конгрес " , в чийто състав има над 45 български юношески организации. Те написаха на четирите договарящи политически сили, с цел да напомнят за актуализацията на Закона за младежта и приемането на Закон за доброволчеството.

В никоя от оповестените работни групи не е упомената сферата на младежките политики , настояват те и допускат, че е евентуално тя за следващ път да е неправилно включена като просветителна, обществена или спортна категория. Очакванията на създателите на писмото са младежката политика да се преглежда като независим сектор със своята характерна проблематика и цели.

Макар и почнал през 2018 година, процесът по правене на Национална тактика за младежта 2021-2030 година, към момента не е приключен , като към този миг, планът на тактиката е признат с Решение на Министерски съвет №520 22.07.2021 г.10, се споделя в писмото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР