От мирната демонстрация и пърформансите до вандализма и насилието „Когато

...
От мирната демонстрация и пърформансите до вандализма и насилието „Когато
Коментари Харесай

Криминален психолог: Всеки може да ползва агитките, стига да си плати

От мирната проява и пърформансите до вандализма и насилието

„ Когато идентифицираш хора, които са на митинга за безредици е най-добре да ги изведеш допустимо най-бързо. Рано или късно останалата част от хората, които са пристигнали да стачкуват спокойно, ще се увлече по тях ". Така престъпният психолог Тодор Тодоров разяснява ескалацията на митингите в столицата.

Според него нещата ще ескалират, тъй като имаме некомпетентност. " При състояние, че имаме огромна група от хора разнообразни по специалност, които са обединени от едно нещо, да им противопоставиш огромно количество полиция е предумишлено. Защото в случай че през цялото време нападателните бъдат изведени няма да се получи напрежение. А служителите на реда седяха като жертвени агнета. Това качва напрежението и страстите. Когато имаш навалица, имаш анонимност и спираш да се притесняваш за следствията ", изясни психологът.

По мнението на Тодоров, да поставиш сериозен брой служители на реда под опасност не може да бъде тактичност.

" По-голямата част от хорат са мирни. Не са отишли там с цел да се бият изключително с полицията. Ако имаш група от хора, които се опитат да качат напрежението би трябвало да я отделиш. Доколкото съм осведомен с методите сигурно е имало не малцина цивилни още в самото начало на митинга " изясни специалистът.

Според Тодоров в избрани обстановки агитките са били употребени от разнообразни хора.

" Те са като всяка една проведена незаконна група. Имат си водач или шеф, който разпределя богатствата. А той поддържа контакти на по-високо равнище. За тях това си е работа. Няма значение кой заплаща. Всеки може да ги употребява, когато си заплати ", изясни той.

Той разяснява и появилите се в интернет фотоси на служители на реда с бокс и отличителни значки.

" Цялата обстановка е характерен образец за кацата с мед. За облеклото на Министерство на вътрешните работи е записано в нормативните уредби. Ако в този миг имаш еднообразен с бокс най-вероятно момчето се е уплашило или е тотално несъответстващ. Заради такава нелепост на един човек се поставя етикет на всички останали ", сподели Тодоров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР