От Министерството на здравеопазването напомниха в свое изявление кой и

...
От Министерството на здравеопазването напомниха в свое изявление кой и
Коментари Харесай

Как да получим сертификат за ковид ваксинация?


От Министерството на здравеопазването подсетиха в свое изказване кой и по какъв начин може да получи документ за имунизация против. Това се случва след приложена втора доза на съответната ваксина.

Всеки, който има публикуван КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg - от меню „ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО “, подменю „ МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ “. След сполучлив вход документът се разпечатва от раздел „ ИМУНИЗАЦИИ “. Гражданите без електронен автограф могат да изискат своя документ от определения от тях персонален доктор или от имунизационния пункт, в който е сложена имунизацията.

От Министерството на здравеопазването разясняват, че документът за имунизация няма автограф и щемпел, защото се генерира автоматизирано, с цел да бъдат избегнати всевъзможни злоупотреби.

Българският документ за сложена ваксина против COVID-19 дава отговор на условията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, допускащ достъп от всяка точка на света.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР