От Министерството на външните работи (МВнР) предупреждават за възможни затруднения

...
От Министерството на външните работи (МВнР) предупреждават за възможни затруднения
Коментари Харесай

МВнР: Възможни са затруднения при пътуванията от и до Великобритания

От Министерството на външните работи (МВнР) предизвестяват за вероятни усложнения при пътуванията от и до Англия, както и вътре в страната. Липсата на задоволително личен състав на избрани летища в Обединеното кралство провокира и в бъдеще се чака да докара до анулацията на редица полети от и до страната, се показва в известието на Министерство на външните работи.

Част от засегнатите летища към този момент ограничиха дневния брой на излитащите пасажери. Въпреки подхванатите ограничения към момента има случаи, при които се стига до анулация на полети с малко предупреждение, показват от Министерство на външните работи.

Затруднения се следят и в железопътния превоз заради плануваните протестни дейности на чиновниците, заети в този стопански бранш. Големите стачки от края на предишния месец не удовлетвориха изцяло настояванията на синдикатите и като резултат от това има планувани стачки за 27-и и 30-и юли, се отбелязва в известието. В тях са оповестили, че ще се включат машинисти от железопътните компании Arriva Rail London, Chiltern Railways, Great Western Railway, LNER, Greater Anglia, Southeastern, Hull Trains, West Midlands Trains. Стачките съответстват по време с Игрите на Британската общественост, които ще се проведат в интервала 28-и юли – 8-и август, и които се чака да привлекат доста гости от страната и света. Това събитие ще докара до още по-голямо натоварване в транспортния бранш и би могло да провокира промени в разписанията, забавяния при пътуванията, а също и анулация на планувани курсове в последния миг, означават от Министерство на външните работи.

От Министерство на външните работи приканват българските жители, които имат намерение да пътуват от или до Обединеното кралство в идващите седмици, да демонстрират нараснало внимание и да се осведомят постоянно за вероятната анулация на техните полети или пътувания с други форми на превоз. Същата рекомендация се насочва и към сънародниците ни, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато на територията на Обединеното кралство.

При нужда от подпомагане българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат към посолството ни в Лондон на телефонни: +44 20 7581 3144, +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на посолството: [email protected], [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР