От Microsoft обявиха поредното споразумение за разпространение на видео игри,

...
От Microsoft обявиха поредното споразумение за разпространение на видео игри,
Коментари Харесай

Microsoft сключи 10-годишна сделка с поредна облачна платформа за игри

От Microsoft оповестиха следващото съглашение за разпространяване на видео игри, целящо да смекчи регулаторните опасения по отношение на предлагането за придобиване на Activision Blizzard. По рано през днешния ден президентът на компанията Брад Смит съобщи, че е била подписана още една 10-годишна договорка, този път с Nware, което ще разреши на испанската облачна платформа да даде на потребителите си заглавията на Xbox и вероятно тези на Activision Blizzard:

„ Въпреки че облачните игри занапред набират известност, това ново партньорство, съчетано с другите ни задължения, които поехме неотдавна, ще направи по-голям брой известни игри налични за още повече консуматори на такива платформи. “, счита Брад Смит.

След като подписа сходни дълготрайни партньорства за разпространяване на видео игри с Nintendo, Nvidia, Boosteroid, Ubitus и EE, договорката с Nware наподобява е следващият ход на Microsoft, целящ да убеди регулаторните органи, че компанията няма да господства на гейминг пазара, в случай че придобиването на Activision Blizzard за 69 милиарда $ бъде утвърдено:

„ Ние продължаваме да вървим с цялостна скорост в нашата задача да предоставим на играчите повече способи да играят обичаните си игри. “, прибавя шефът на Xbox Фил Спенсър.

Новината идва единствено два дни откакто от Агенцията по конкуренцията и пазарите на Англия потвърдиха окончателното си решение да блокират договорката по придобиването заради опасения, че тя ще „ промени бъдещето на бързо развиващия се пазар на облачни игри, което ще докара до понижаване на нововъведенията и до по-малък избор за потребителите в страната през идните години. ” От Microsoft и Activision към този момент оповестиха желанията си да апелират решението, което дефинират като „ ирационално и неприятно за бизнеса в Обединеното кралство “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР