От месеци президентът Зеленски настоява за модерни западни системи за

...
От месеци президентът Зеленски настоява за модерни западни системи за
Коментари Харесай

Зеленски получава от САЩ модерна ПВО система

От месеци президентът Зеленски упорства за съвременни западни системи за противоракетна защита и в този момент наподобява, че това може да се случи, разяснява Би Би Си.

Съобщава се, че Съединени американски щати са закупили за Украйна създадената от Raytheon и Kongsberg Национална усъвършенствана ракетна система " земя-въздух " (NASAMS).

В Съединени американски щати такава система към този момент пази Белия дом и Капитолия и се употребява от други страни, в това число Норвегия, Финландия, Испания и Литва.
 Зеленски пред НАТО: Русия води война за правото да диктува бъдещия международен ред
Зеленски пред НАТО: Русия води война за правото да диктува бъдещия международен ред

Украинският президент изиска още оръжия и наказания против Москва

Украйна желае да ускори отбраната си против набези от съветски самолети и крилати ракети, последните от които предизвикаха такива опустошения и човешки жертви в комерсиалния център в Кременчук в понеделник.

NASAMS е система със междинен и дълъг обхват на деяние, която се употребява за събаряне на самолети и крилати ракети. Системата е относително лесна за потребление , мобилна е и обезпечава мрежови благоприятни условия за Украйна.

Тя употребява изпитаната система AIM-120 AMRAAM, чийто вид " въздух-въздух " се употребява от самолетите F-22, F-35, F-16 и F/A-18.

Изстрелвани от наземни пускови установки, те се отличават с интензивно радарно следене, висока резистентност на електронни контрамерки и се твърди, че са с 90% успеваемост.

При потребление ракетата в началото се насочва към задачата от наземния радар, след което в избран миг се задейства бордовият радар на AMRAAM , с цел да обезпечи извънредно ориентиране.
 Зеленски: Само с по-мощно оръжие ще спрем съветските удари
Зеленски: Само с по-мощно оръжие ще спрем съветските удари

След следващия ден на сражения

Украйна употребява по-стари системи руско произвеждане, като да вземем за пример ракетите с огромен обхват на деяние S-300 и ракетите с по-малък обхват на деяние Buk-M1 (SA-11). Те са ефикасни, само че актуалните системи оферират повече.

Защитата с доста дребен обхват продължава да се обезпечава от доставяните от Запада Manpads (преносими системи за противовъздушна отбрана) като Stinger и Starstreak.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР