От месец и половина всеки уикенд по обяд на спирка

...
От месец и половина всеки уикенд по обяд на спирка
Коментари Харесай

Защото хората винаги са по-добри от системата

От месец и половина всеки уикенд по обяд на спирка „ Вишнева “ в столичния квартал Лозенец се извива дълга опашка от хора. Хора, които са изпаднали в потребност, получават своята порция топъл обяд с помощта на самодейността „ 3330 топли обяда “, която е част от акцията на БФМ – Помощ на две колела.

Независимо от ниските зимни температури девойки и момчетата от Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria нареждат мобилна кантина с топла храна и мобилен съвещателен медицински кабинет и през миналия уикенд съумяват да оказват помощ на общо 204 индивида. От началото на самодейността, която започва при започване на декември в Международния ден на доброволчеството, хората, които са получили топъл обяд са над 2600, като „ 3330 топли обяда “ ще продължи до края на март.



С нови 30 порции топла храна и този път се включи екипът на ресторант, които ще продължат да готвят за нуждаещите се до края на акцията. По този мотив актрисата Теодора Духовникова показа прочувствен пост във Facebook профила си, подкрепяйки своя брачен партньор Стефан Духовников, че е част от тази самодейност.

„ Много горда с теб, за това, че застана зад тази идея и помагате с каквото можете. Защото знам какъв брой ви е мъчно, тъй като от съвсем цяла година не работите (ресторантите), или работите едвам и все пак не изхленчи, не затвори, не редуцира никого, карате я на мускули и на някакво ваше вътрешно-ведомствено доверие, не получихте помощ от страната, само че някак намирате сили да дадете помощ на други... И ето, нашият квартал, в събота и неделя, поне наподобява на положителните образци от положителните квартали в положителните страни. Само поради похвалната самодейност на БФМ – Помощ на две колела, подкрепена от „ Движение на българските майки ” и „ Фондация щедрост и състрадание ”.

Защото хората постоянно са по-добри от системата. Защото кварталът от време на време е по-голям от града. А обществото е и постоянно би трябвало да бъде по-добрата страна. “

Инициативата продължава и идващия уикенд на същото място по същото време, а в случай че имате предпочитание да се включите, можете да пишете на [email protected] .

„ Надяваме се по този метод да успеем да върнем вярата, вярата и още нещо на нуждаещите се наши съграждани те тези сложни за всички ни времена “, споделят уредниците.

 
Вместо ръкопляскания – топъл обяд за лекарите

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР