От Менса България приканиха кандидатите за кметове и общински съветници

...
От Менса България приканиха кандидатите за кметове и общински съветници
Коментари Харесай

Менса-България кани кандидат-кметове и съветници на безплатен тест

От Менса България приканиха претендентите за кметове и общински съветници гратис да ревизират своето равнище на просветеност. В намерено писмо те афишират, че това са шестите по ред избори, на които оферират да тестват интелектуалните качества на хората, които желаят да управляват народа.

Писмото е изпратено до партиите, обединенията и инициативните комитети, които са издигнали претендентите за кметове и общински съветници за изборите за локална власт планувани на 27 октомври 2019 година

" Местната администрация е тази държавна администрация, която е най-близко до народа, също по този начин и локалната администрация е директната връзка на народа с държавните органи на ръководство. Поради тази причина, всеки един жител на България, би трябвало да направи доста деликатен избор, при вота си за локална администрация за, суверена да бъде най-добре показан пред органите на държавно ръководство ", пишат от Менса България.

Те прецизират, че от тези избори зависят доста неща, които директно въздействат на качеството на живот на българина.

" Един от параметрите, който обичайно се неглижира, са умствените благоприятни условия на претендентите. Нормално е всеки претендент за локална администрация да има, задоволително умствени благоприятни условия, с цел да може да вникне в проблемите на ръководената от него територия и да вземе допустимо най-правилно решение в хода на ръководство ", стимулират се от българския клон на международната организация.

Те признават, че умствените благоприятни условия на дадения човек, сами по себе си не са задоволителни, за вярно ръководство. Те би трябвало да бъдат съчетани с други познания и умения, само че неналичието на мисловен потенциал, ще е задоволителна причина, за неуспех в ръководството.

От Менса-България напомнят, че нямат право да оповестяваме резултатите, в случай че самият собственик на тези данни не е изразил документално волята си, да бъдат обществено оповестени.

Тестът за просветеност, който ние използваме е по стандарт, утвърден от " Менса Интернешънъл " и същият се употребява в над 70 страни, от целия свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите са подготвени сред 30 и 60 минути, след приключването му.

" Менса България " е основана през 1991 година, а от 1998 година е пълновръстен член на " Менса Интернешънъл ", която е най-старата и най-масова организация в света, на хора с висок коефициент на просветеност.

Припомняме, Менса е учредена в Англия през 1946г. от юриста Роланд Берил и доктор Ланс Уеър, също юрист и академик. Те имали концепция да образуват общество от интелигентни хора, като единствения аршин за участие е висок коефициент на просветеност ( IQ). Оригиналните хрумвания са такива и до през днешния ден - да се сътвори общественост, която не е политическа и няма расистки или религиозни ограничавания. Обществото приветства хора с всякакво обществено състояние, чийто коефициент на просветеност е в горните 2% на популацията, за тези хора да се любуват на компанията си и да вземат участие в разнородни обществени и културни действия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР