От март Kaufland България преминава изцяло към зелена“ електроенергия. Във

...
От март Kaufland България преминава изцяло към зелена“ електроенергия. Във
Коментари Харесай

От март Kaufland България преминава изцяло към „зелена“ енергия

От март Kaufland България минава напълно към „ зелена “ електрическа енергия. Във всички хипермаркети на веригата, в нейния логистичен център и в нейния административен офис към този момент ще бъде употребена 100%  електроенергия, създадена от възобновими енергийни източници.

Мярката е част от амбициозната климатична тактика на Kaufland България. Тя изисква огромни вложения и е обвързана с постигането на съответна цел - понижаване на въглеродните излъчвания от оперативната активност на веригата с над 80 на 100 до 2030 година (в съпоставяне с 2019 г.). За постигането й Kaufland България работи по редица основни планове като прекосяването към „ зелена “ сила. За задачата компанията към този момент е осигурила нужните гаранции за генезис, които потвърждават, че използваната от нея сила е от възобновими енергийни източници. 
Екипът на Kaufland България е подобрил своята оценка за компанията
Проучване на удовлетвореността на чиновниците, извършено в края на 2021 година, извежда Kaufland България измежду водещите компании с най-...
Прочети повече
„ Стъпката е значима освен за нас. Тя е образец за това по какъв начин бизнесът може да дава напълно съответен принос в битката с климатичните промени. “, разяснява Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.  

Друга основна мярка на Kaufland България за запазване на климата е разполагането на фотоволтаици за лични енергийни потребности. Това е реалност от края на предходната година, като за задачата веригата направи първична инвестиция от над 800 000 лв.. Фотоволтаичните съоръжения са на покривите на Kaufland в старозагорския квартал „ Бедечка ", в ж.к. „ Изгрев " в Бургас, в квартал „ Бриз " във Варна, както и в Дупница. Само от инсталациите Kaufland ще пести към 440 тона въглеродни излъчвания годишно.

Мерките по климатичната тактика изискват повсеместен метод и ефикасен енергиен мениджмънт, който при започване на 2022 година за следващ път получи интернационална сертификация по стандарта „ Системи за ръководство на силата “ ISO 50001. За последните четири години, в които се сертифицира по ISO 50001, веригата е икономисала над 3 800 тона CO₂ излъчвания.  

Усилията на компанията са част от уговорката на групата Schwarz, от която е част Kaufland. През август 2020 година групата се причисли към Инициативата за научно обосновани цели (Science Based Targets Initiative/SBTi) и се ангажира да формулира научно валидирани климатични цели, които след това бяха публично доказани от самодейността.  В допълнение към напъните на групата Kaufland е определила характерни цели и ограничения, посредством които излъчванията на CO₂ в бизнеса й и по веригата на доставка би трябвало непрестанно да бъдат намалявани. Освен към този момент посочените, те включват още реализиране на климатична индиферентност най-късно до 2025 година във връзка с оперативните излъчвания (обхват 1 и 2) и основаване на тласъци за доставчиците на Kaufland да понижават сами своите излъчвания.  
Kaufland провокира децата да развиват своята креативност с нова акция
Kaufland България започва нова акция, с която провокира деца от разнообразни възрасти да развиват своята креативност. Fixeez се превр...
Прочети повече
Вижте повече на: kaufland.bg/opazvane-na-okolnata-sreda

Преки излъчвания на парникови газове от източници, които са благосъстоятелност или са под контрола на сдружението (обхват 1);

Непреки излъчвания на парникови газове, дължащи се на производството на закупената и употребявана електрическа енергия, пара, топлота или изстудяване (наричани дружно „ електричество “) (обхват 2);

Всички непреки излъчвания на парникови газове (не попадащи в обсег 2), които пораждат „ надолу “ и „ нагоре “ по веригата на основаване на стойност на оповестяващото сдружение, в това число излъчвания нагоре и надолу по веригата (обхват 3).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР