От Манчестър Юнайтед са уверени, че ще им бъде позволено

...
От Манчестър Юнайтед са уверени, че ще им бъде позволено
Коментари Харесай

От Манчестър Юн се задействаха, за да избегнат санкция

От Манчестър Юнайтед са уверени, че ще им бъде разрешено да се състезават в Европа през идващия сезон, макар евентуалния спор на ползи, обвързван с компанията притежател Ineos, която има и френския Ница. Представители на „ алените дяволи “ към този момент са влезнали в контакт с европейската централа.

Според разпоредбите на УЕФА, Ако Ница и Манчестър Юнайтед се класират за Лига Европа, това може да се окаже проблем.

Настоящите правила гласят, че най-високо класираният тим ще има приоритет и защото Ница сега е пети, а Юнайтед е шести, това би означавало, че френският тим ще влезе в Лига Европа, като Юнайтед евентуално ще би трябвало да се състезава в по-ниския по сан шампионат - Лигата на конференциите.

За да бъде разрешено на двата отбора да се състезават дружно в Лига Европа, от Ineos ще би трябвало да потвърдят на УЕФА, че има огромно разграничаване сред двата клуба. Те ще имат опция да създадат това до 3 юни.

Екипът на Джим Ратклиф към този момент договаря с УЕФА.

В края на предишния сезон имаше три случая на сходни отбори, разследвани за „ евентуален спор с правилото за благосъстоятелност на няколко клуба “, само че органът за финансов надзор на УЕФА почисти всички тези моменти, позволявайки на шестте участващи клуба да играят. Сред тези отбори бяха Брайтън и Астън Вила.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР