От личен опит зная, че това съвсем не е лесна

...
От личен опит зная, че това съвсем не е лесна
Коментари Харесай

Как да оптимизирате и увеличите мястото в своята кухня?

От персонален опит зная, че това напълно не е лесна задача. Липсата на задоволително място в кухнята е проблем, с който постоянно се сблъскваме и който не ни дава опция да се развихрим в нея. От години се боря с непрекъснатото ми предпочитание да натъпквам нещата, където ми падне, с цел да мога да имам една добре проведена кухня...

С времето открих няколко доста положителни хрумвания, които ми разрешиха да увелича мястото в кухнята си и да основа ред, който да последвам. Това ми оказва помощ елементарно и бързо да намирам нещата които диря, както и да подкрепям една относително красива и съвършено подредена кухня. Предполагам, че доста от вас употребяват триковете, които и аз употребявам, само че все пак мисля, че част от тези препоръки могат да бъдат потребни:

Ползвайте органайзери за принадлежности, подправки и чинии. Това е един прелестен метод да въведете ред и да откривате всичко, което търсите. Истината е, че доста от тези модели не икономисват доста място, само че пък са извънредно комфортни. Има и доста положителни поставки за чинии, в които те се подреждат една върху друга, което икономисва доста място.

Поставете спомагателни, отворени стелажи и лавици в кухнята. В случай че кухнята ви не е оборудвана с сходни стелажи и лавици, това не е проблем. По магазините има необикновено доста забавни модели, които елементарно ще съчетаете със стила на вашата кухня. Лично аз взех решение, че желая такива преди към две години и си купих едни, които имитират ковано желязо и се връзват ужасно с рустикално изглуждащата ми кухня. В тях може да настаните друг вид неща: чашки, чинийки, принадлежности, домакинска хартия и кърпи, аксесоари и даже цветя. Всичко това ще ви помогне освен да организирате пространстовото, само че и да създадете неповторима конюнктура, напълно във ваш жанр.

Не забравяте, че кутиите и бурканите за запазване на артикули също ви оказват помощ да организирате добре кухнята си. Обожавам стъклените буркани и шишета. В кухнята ми има всевъзможни и ги употребявам извънредно доста. Прехвърлям в тях всички опаковани артикули и ги запазвам по този метод. Отначало имах проблем, който беше обвързван със периодите на продуктите. Не употребих етикети и с времето губих визия кое по кое време съм купила. Сега поставям едни дребни етикетчета/като за цени/ на гърба на бурканчетата, на които пиша периода за валидност. Трябва да призная, че съм заложила на бурканчетата с ясното схващане, че те не ми икономисват мястно, само че какво да се прави – одобрявам ги. Ако имате обезверена потребност от място, по-добре ползвайте кутиите за предпазване. Те са по-лесни за опитимизиране на пространството, тъй като може да ги подредите извънредно добре.Ползвайте мястото над шкафовете в кухнята. Това е съвършено място за всички уреди и неща, които ползвате рядко. Може да купите кутии за предпазване с капаци, които да отиват интериора. Така ще постигнете оптималното: организация на всичко и допълнение към дизайна. В случай че сте доста сръчни, може сами да аранжирате своите кутии от ненужни кутии за обувки или кашони посредством декупажна техника.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР