От Левски потвърдиха чрез своя официален сайт, че италианският гранд

...
От Левски потвърдиха чрез своя официален сайт, че италианският гранд
Коментари Харесай

„Милан” излиза срещу „Левски” в чест на Гунди

От Левски потвърдиха посредством своя формален уебсайт, че италианският гранд Милан ще гостува в София за другарски мач със " сините ", отдаден на 75-ата годишнина от рождението на Гунди .
 
Ето какво написа в известието:
 

" Половин век след един от най-паметните мигове за Левски, една история е на път да бъде продължена… В края на 1967 година пред 50 000 фенове на стадион „ Васил Левски “ „ сините “ се изправят против италианския исполин " Милан " в 1/16-финал-реванш от шампионата за Купата на носителите на купи. Тогава едно българско име блесва по-силно и от звезда - това на Георги Аспарухов. В 75-ата минута на срещата от фаул Гунди изстрелва мощен снаряд във вратата на " росонерите " и изравнява мача.
 
Италианците остават мощно впечатлени от гения на именития футболист. Няма да не помнят също и безапелационния отвод на българския нападател да подпише с клуба , да напусне родината си и да остане да се състезава за тях макар баснословната сума, която му оферират … И през днешния ден те към момента помнят огромния Гунди и неговата незабравима игра на зеления терен.       
 
 levski.bg

Сега - пет десетилетия по-късно, седемкратният заповедник на Европа още веднъж ще уважи емблематичната деветка . На 11 август (събота) " Милан " ще гостува на " Левски " на стадион " Васил Левски " за грандиозния театър по случай отбелязването на 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди . Червено-черните ще заменят в началото оповестения противник на " сините " - " Бока Хуниорс ", написа в клубния уебсайт.-->
 
От клуба прецизират, че закупените билети за мача Левски - Бока Хуниорс с дата 19 август 2018 година важат без презаверка за дуела сред Левски и Милан на 11 август 2018 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР