От Леонид Селиктар С пазарното лансиране на ID.5 GTX, Volkswagen

...
От Леонид Селиктар С пазарното лансиране на ID.5 GTX, Volkswagen
Коментари Харесай

Volkswagen ID.5 GTX : Свежо, спортно, електрическо

От Леонид Селиктар

С пазарното лансиране на ID.5 GTX, Volkswagen даде на потребителите опция да придобият един напълно електромобил, който с изключение на главното си предназначение- придвижване в 100% електрически режим, да надгради базата с още страст под формата на добавена динамичност и общо спортно лъчение.

Volkswagen ID.5, който беше показан в края на предходната година, се трансформира в първото 100% електрическо SUV купе на марката и наред с всички потвърдили се при ID.4, а ID.3, мощни страни, добави и сериозна доза страст с помощта на тематичното конструкционно и дизайн осъществяване на задната си част. Електромобилът също по този начин надгради и наличната софтуерна база, като дебютира с версия 3.1 на бордовия програмен продукт, който разкрива ново " поле за деяние " за марката когато става въпрос за системите за самостоятелно ръководство, дигитализацията и за вероятните скорости при свързване към станции за бързо и супербързо зареждане.

В общоприетата си версия, ID.5 е разполагаем с избор сред две мощностни версии- ID.5 Pro (174 конски сили) и ID.5 Pro Performance (204 конски сили), а ID.5 GTX надгражда базата със задвижване на четирите колела, мощ от 300 конски сили и въртящ миг от 472 Нм (162 Нм на предния електромотор и 310 Нм на задния), опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за респектиращите 6.3 секунди и оптималната скорост на придвижване от 180 км/ч (електронно ограничена). Благодарение на батерията с потенциал от 77 kWh, електрическият автомобил дава обещание свободен пробег от до 520 километра (490 километра при GTX версията).

През юни тази година, Volkswagen разшири в допълнение оборудването на спортни GTX версии на напълно електрическите ID.4 и ID.5 и разгласи, че те ще бъдат налични на пазара с увеличена общоприета екипировка и спомагателни извънредни дизайн детайли, включително особено осъществяване на предното табло и панелите на вратите.



По отношение на увеличеното общоприетоо оборудвани при GTX модификациите на ID.4 и ID.5, от Volkswagen разясняват, че наличните досега като спомагателни пакет Design и Comfort към този момент са част от оборудването на всеки един от двата електрическия автомобил. В тях са включени тонирани странични и задно стъкло, предни седалки с затопляне, Air Care Climatronic климатична апаратура и други. И двата електрическия автомобил също по този начин оферират опция за бързо зареждане с до 135 kW, което дава обещание презареждане на интегрираната батерия от 5% до 80% за до 36 минути и изминаването на нови 376 километра при ID.5 GTX.

С вдъхващ доверие свободен пробег, подсигурен от извънредно съответна бордова система за бързо зареждане и предостатъчна динамичност за (не)разумни изпреварвания и закачки на светофара, Volkswagen ID.5 GTX е чудесно решение и когато става въпрос за функционалност, даже и при при по-обременен фамилен статус. С дължина от 4.6 метра и междуосие от 2.77 метра, електрическият автомобил предлага необятен интериор както за лидера и спътникът му начело, по този начин и за пасажерите на задните седалки, с задоволително свободно пространство в региона на колената и торса, а и за главата, и то макар присъщото скосяване в задната част на купето.

По отношение на товарното простраство, ID.5 GTX идва с голям брой ниши и модулни отделения за дребни предмети, чаши и бутилки, а според от конфигурацията на седалките, потребителите могат да разчитат на товарна съдържимост от 549 до 1561 литра.

И при ID.5 GTX от Volkswagen залагат на стартиралата при ID.3 идея с интегриран на кормилната подпора стилен екран, подаващ най-важната за лидера настояща информация, и по-голям, в тази ситуация 12-инчов, сензитивен на досег екран на инфо-развлекателната и информационна система. Под него откриваме присъщите за ID фамилията чувствителни на досег бутони за бърз достъп и ръководство на климатичната апаратура, мултимедията, асистиращите системи и режимите на работа.

Коментирайки софтуерното съоръжение на ID.5 и ID.5 GTX би трябвало да споменем, че двата автомобила могат да бъдат оборудвани с отличен прожекционен (head-up) екран, на който се подава главната информация за придвижването, както и интерактивна такава при приложимост на навигационната система. От Volkswagen споделят, че с помощта на конфигурирането на проекцията, тя се " сервира " на 10 метра пред автомобила, като по този метод се реализира спомагателна сигурност вследствие на по-малкото разконцентриране на погледа на лидера.

Приятно равнище на цифровизация при ID.5 откриваме и при интегриранията бордови виртуален помощник, който е в положение да извършва гласови команди с климатичната апаратура и други, разграничавайки гласовете на лидера и пасажера начело и реагирайки надлежно.

По отношение на действителните показания за разход на сила при ID.5 GTX, по време на теста, с четири индивида на борда и значително количество багаж, в правата София-Пазарджик, електрическият автомобил регистрира консумация от под 16 kWh на 100 километра, като атмосферните условия бяха удобни (16 градуса), а регистрираната междинна скорост съвсем 110 км/ч. По време на противоположният път по същата права, само че с извънредно сериозен срещуположен и непряк вятър, и с 10 км/ч нарастване в междинната скорост, разходът докосна 20 kWh на 100 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР