От Леонид Селиктар RENAULT AUSTRAL- носителят на признанието Best Buy

...
От Леонид Селиктар RENAULT AUSTRAL- носителят на признанието Best Buy
Коментари Харесай

RENAULT AUSTRAL : Европейският първенец вече и в България

От Леонид Селиктар

RENAULT AUSTRAL- носителят на признанието Best Buy Car of Europe през 2023 година и победител в най-големия европейски авто конкурс- , както и на оценката Кросовър на годината 2023 на България, към този момент участва публично и на родния пазар.

Интересен миг към лансирането на AUSTRAL в България е и този, че има промени и в наличието на френската марка на родния пазар. Заедно с Dacia, Renault към този момент се съставлява в страната ни от нова компания- , която е част от интернационалният авто бизнес колос Emil Frey Group, който пък от своя страна ще означи своето вековно наличие на пазара през идната година.

С AUSTRAL, от Renault вършат сериозна поръчка за отвоюването на позициите си в извънредно конкурентният C-SUV сегмент и за наслада на френската марка, моделът разполага с отличен капацитет, който да му оказват помощ да стъпи на мечтаната позиция.

Говорейки за капацитет и мощни страни, Austral е най-технологичната кола в цялата история на марката, а като единствен подгласник на модела все още в портфолиото на компанията е напълно електрическият Megane E-Tech. Трябва да се има поради обаче, че при AUSTRAL " обстановката " е доста по-сериозна и комплицирана вследствие на решението на компанията да предлага колата в няколко 100% хибридизирани версии на наличните задвижвания.

Макар че може да бъде посочен като правоприемник на Kadjar, най-новото пазарно предложение на френската марка би бил съществено недооценено на фона на това, което съставлява и предлага. Защото този SUV модел е очевадно по-привлекателен като дизайн и по-луксозен като направа и лъчение, а наличната му софтуерна база е несравнима с всичко познато досега.

Факторите тук са в действителност доста, само че като съществени от тях можем да посочим въвеждането в портфолиото на системата 4CONTROL Advanced за завиване на четирите колела, която дава спомагателна маневреност при придвижване с ниски и нараснала непоклатимост при високи скорости на придвижване, лансирането на напълно ново тематично равнище на съоръжение Esprit Alpine, повече от 30 ADAS системи за повишение на сигурността и асистиране на ръководството, адаптивната система MULTI-SENSE и други.



Изключително сериозен коз, с който разполага Renault Austral е цялостната интеграция на мощта и функционалностите, която предлага софтуерният колос Гугъл под формата на бордовата мултимедийна и инфокомуникационна система OpenR Link с Android Automotive. Същата беше оценена и от журито на AUTOBEST, като точно заради нейното наличие на борда на модела, Renault получава и премията SMARTBEST за 2023 година.

OpenR Link е с L-образното осъществяване и предлага цифровизирана екранна повърхност от 774 кв.см с явен и елементарен за работа и схващане интерфейс. Тя е формирана от два огромни екрана- 12-инчови инструментален блок и отвесен на инфо-комуникационната и мултимедийна система, и е надградена с отличен огромен 9.3-инчов прожекционен (head-up) екран. Ако в калкулацията бъде включен и третият екран, общата екранна повърхност доближава съвсем 1000 кв.см.

OpenR Link цифровият интерфейс, който е създаден въз основата на Android OS (Android Automotive) и идва с функционалност за отдалечено обновяване по въздуха (OTA), дава обещание всички познати от тази операционна система преимущества, включително и потвърдили се като извънредно сполучливи и потребни решения от екосистемата на Гугъл. Интерфейсът е прелестен за окото и подсъзнателен, а интегрираната му процесорна мощност предлага в действителност впечатляваща скорост на реакцията, даже при по-бързо " разхождане " по картата на навигационната система.

Говорейки за многофункционалност, няма по какъв начин да не споменем и няколко детайлности по отношение на гъвкавостта, която предлага Austral във връзка с интериорния шир и товарния потенциал. Вътрешността на модела предлага еластичност и модулност- факт при колата с помощта на регулируемият в надлъжно направление и разделяме втори ред седалки, както и товарна съдържимост от 500 до 1525 литра.

В купето на Renault Austral са завършени и голям брой отделения за дребни предмети (вместимост от към 35 литра), включително и особено създаденият подлакътник. Височината му е усъвършенствана по подобен метод, че позиционираната на него ръка да бъде непосредствено пред централния екран, като там са завършени и две отделения и обособена зона за безжично зареждане на мобилен телефон.

Просторът на предните и задните модулни седалки е смесен с общо първокласно, само че и енергизиращо лъчение, и не на последно място сглобка и материали, които са по-присъщи за премиум сегмента.

За многообразие, персонализация и функционалност способства съществено и адаптивната технология MULTI-SENSE, която дава опция за избор сред три съществени и предефинирани режима- Eco, Comfort и Sport, както и четвърти, които може да бъде конфигуриран и запаметен напълно съгласно желанията на лидера. Наличен също по този начин е и пакетът Extended Grip, който дава обещание усъвършенствано сцепление и по-стабилна стъпки при придвижване по неприятни пътища, сняг и други. Тук признатата за стандарт " връзка " сред лидера и автомобила е пренесена на още по-високо равнище, като с помощта на тясната интеграция на виртуалният помощник на Гугъл на борда на AUSTRAL, водачът може да задейства обособените режими както ръчно, по този начин и с гласова команда.

Потенциалните клиенти на Austral, които търсят още по-голяма персоналност и върхово равнище на осъществяване наложително би трябвало да извърнат внимание на пилотното за портфолиото на Renault равнище на съоръжение и осъществяване Esprit Alpine. Без да внася софтуерни промени по оборудването, представителите на Esprit Alpine се отличават от всички останали представители на модела с 20-цолови алуминиеви джанти Daytona, тематично изпълнена предна ризница, Alcantara тапицерия с противоположен наследник тегел, волан с тапицерия напа и специфичен трицветен (синьо, бяло и червено) тегел, специфична бродировка на подглавниците на седалките, тематични прагове на вратите и други.

При цялостното си пазарно разрастване, Renault AUSTRAL ще се предлага в общо четири електрифицирани версии. Всяка една от тях е изпълнена с главен бензинов мотор, като три от тях са Mild Hybrid- Mild Hybrid Advanced (48V) със 130 конски сили и Mild Hybrid (12V) във вид 140 и 160 конски сили.

Топ предлагането, което се чака да бъде въведено в продажба и в България в скоро време, е версията E-TECH Full Hybrid. Тя е изпълнена с 1.2-литров, трицилиндров турбоагрегат, електромотор, умна автоматизирана предавателна кутия и литиево-йонна батерия (1.7 kWh, 400V).

Въпреки относително компактният си мотор с вътрешно горене, лидерът може да разчита на обща оптималната мощ на системата от 200 конски сили, както и на в действителност плавна и неангажираща вниманието на лидера работа, като интелигентната ръководеща система сама преценя по кое време да употребява единствено електромотора за придвижване в чист електрически режим, по кое време да дозарежда батерията и по кое време да действа в хибриден режим. За водача е оставена единствено приятната изненада от ниската консумация, която в тази ситуация при модификацията E-TECH Full Hybrid без проблем може да доближи 4.5 литра на 100 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР