От Леонид Селиктар През март 2020 година, в Женева трябваше

...
От Леонид Селиктар През март 2020 година, в Женева трябваше
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 6 : Отличникът

От Леонид Селиктар

През март 2020 година, в Женева трябваше да се състои следващото годишно издание на едноименното интернационално ревю. Всички знаем какво се случи през тази година и автомобилният салон се трансформира в една от на пандемията.

Именно по време на женевското ревю трябваше да станем очевидци на премиерата на един от най-футуристично изглеждащите концептуални разработки освен в историята на Hyundai, само че и в модерната такава на автомобилната промишленост като цяло. Тя се наричаше PROPHECY и бе създадена съгласно новата корпоративна дизайн философия Sensuous Sportiness, надградена с желанието на екипа на марката да основат напълно електромобил, купето на който да се отличава с върхова аеродинамика.

" не следва модата ", разяснява през 2020 година СангЮп Лий, шеф-дизайнер на Hyundai Global Design Center. " Той подчертава върху непреходната хубост, която ще издържи теста на времето. Неговият емблематичен дизайн ще разшири дизайн спектъра на Hyundai в още по-широк небосвод ".

Доказателство за предварителната инерция, която набра електрическият автомобил още преди формалното си пазарно лансиране намираме във обстоятелството, че единствено през първите 24 часа след анонсирането му, за закупуването му бяха получени рекордните за историята на компанията над 37 000 поръчки (37 446).

За съпоставяне, от Hyundai оповестиха, че през първите си 24 часа наличност на пазара, трансформиралият се в емблема на новото лице на марката IONIQ 5 е генерирал 23 760 поръчки, което бе с съвсем 13 700 по-малко спрямо IONIQ 6.

Превъртаме на бързи обороти до юли 2022 година и ставаме очевидци на реализирането на самодейността Prophecy в сериен модел. Следвайки тактиката за означение в напълно електрическата подмарка, на бял свят беше показан IONIQ 6- със последващо дизайн философията на концептуалната разработка извънредно аеродинамичното си купе и високоефективна задвижваща система с батериен модул с потенциал от 77.4 kWh.



Към момента, Hyundai IONIQ 6 предлага може би най-хубавото съответствие ефективност/качество на направа, което може да бъде открито на пазара, като при уравновесено ръководство по междуградски пътища и удобни атмосферни условия дава обещание междинна консумация от минималистичните 11 kWh на 100 километра. При придвижване в магистрални условия (София-Пазарджик) и със съблюдаване на движение от 120-130 км/ч, електрическият автомобил се нуждае от малко над 16 kWh за изминаването на всеки 100 километра. В противоположната посока, потреблението беше с 3 kWh по-голяма.

На базата на тези показания и според от експлоатационните условия, автономността на IONIQ 6 изцяло дава отговор на декларираната от производителя такава от над 600 километра без нужда от зареждане. Основен фактор за това е както интегрираната батерийна и зарядна бордова технология (800V), по този начин и реализирането на купе с аеродинамичен коефициент от 0.211, реализиран благодарение на особено създадени аеродинамични детайли, включително и дейни.

Когато неизбежно настъпи моментът, в който батерията на електрическия автомобил би трябвало да бъде заредена, притежателите на IONIQ 6 могат да разчитат на най-бързата измежду всеобщия сегмент процедура. При съществуване на съответна бърза зарядна инфраструктура, бордовата система на модела дават обещание опция за генерирането на нов пробег от 100 километра за едвам 4 минути (https://www.auto-press.net/a:ECOBEST-Challenge-2023-Данни-резултати-и-зарежда-на-100-километра-пробег-за-4-минути), а за зареждането на батерията от 10% до 80% са нужни единствено 18 минути.

Бързо зареждане и успеваемост. Това обаче са единствено част от мощните страни на IONIQ 6. Електромобилът, главните габарити на който са дължина 4855 мм, широчина 1880 мм и височина 1495 мм, и междуосие 2950 мм, предлага също по този начин чудесно равнище на материалите, сглобките и цялостното чувство за качество, като то е най-осезаемо в интериора му. Тук откриваме неочакван шир освен на предните, само че и на задните седалки, които оферират впечатляваща независимост в региона на краката и рамената.

Дизайн и стилистичните детайли във вътрешността са на границата сред модерното и футуристиката с еко-отговорен акцент, и оферират отличен баланс сред ръчен и цифровизиран надзор. Последната тематика е осъществена благодарение на два 12-инчови екрана- инструментален панел и инфо-развлекателната и информационна система, интерфейсите на които са лесни за схващане, разчитане и настройване.

На пътя, Hyundai IONIQ 6 е прелестно спокоен и удобен за дълги пътувания, и задоволително маневрен, поради дължината си от съвсем 4.9 метра, за приложимост в градска среда. В взаимозависимост от желанията си, лидерът може да избира сред три съществени режима на работа- ECO, Normal и Sport, като разликата в представянето им се мери в пъти във връзка с динамичността. В взаимозависимост от модификацията, лидерът може да разчита на ускоряване от 0 до 100 км/ч за сред 5.1 и 8.8 секунди, като първото от тях бе налично при тестовата версия- HTRAC с четири задвижващи колела.

IONIQ 6 се предлага в три съществени версии според от осъществяването на задвижващата си система, като най-икономичната от тях е оборудвана с по-малък като потенциал батериен модул- 53 kWh, и идва единствено с две задвижващи колела. Средното равнище на електрическия автомобил идва още веднъж с две задвижващи колела, само че е с батерия 77.4 kWh, а топ версията е с четири задвижващи колела и по-голямата батерия. В взаимозависимост от избора си, бъдещият притежател на модела може да разчита на мощ от 150, 229 или 325 конски сили, както и на въртящ миг от 350 Нм при първите две и 605 Нм при топ-модификацията.

Интериорният шир на IONIQ 6 е смесен с две товарни отделения- под предния похлупак (45 литра при версии с две задвижващи колела и 11 при модификацията HTRAC), както и с типичен багажник със свободен размер от 401 литра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР