От Кремъл призоваха да се търсят официалните данни на Военното

...
От Кремъл призоваха да се търсят официалните данни на Военното
Коментари Харесай

Възможно е в Сирия да има доброволци от Русия, допуска Дмитрий Песков

От Кремъл приканиха да се търсят формалните данни на Военното министерство за броя на съветските военни, убити в Сирия. Възможно е там да има и доброволци от Русия, които нямат отношение към оказваната от съветската страна поддръжка на сирийската войска.

Това заяви ТАСС, предавайки думите на президентския представител Дмитрий Песков във връзка на обява на Reuters, в която се твърди, че броят на починалите руснаци в Сирия са повече от публично оповестения.

" Не, не виждам (основания за нова инспекция на данните за загубите) ", съобщи пред публицисти Песков. " Данните (в Кремъл) постъпват от Министерството на защитата, ръководим се от тези данни, които са публични ", добави Песков.

" Ако в Сирия има доброволци и други, те не са изпратени от страната и от Министерството на защитата нямат отношение към тях ", съобщи прессекретарят на президента на Русия. " Затова би трябвало да се поинтересувате от къде Reuters имат тази информация и кои са техните източници ", посъветва Дмитрий Песков.

 40 съветски бойци убити в Сирия от началото на годината
40 съветски бойци убити в Сирия от началото на годината

Общо в Сирия са убити над 70 души

По-рано организацията, базирайки се на лични източници заяви, че в Сирия от началото на годината са починали 40 руснаци. В същото време по информация на Военното министерство на Русия починалите в арабската република от началото на интервенцията по поддръжка на съветските Въоръжени сили на сирийската войска са 34 военни.
От организацията допускат, че няколко души, упоменати в сводките на жертвите, са чиновници на частни военни компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР