От края на юли шуменското село Лозево е на воден

...
От края на юли шуменското село Лозево е на воден
Коментари Харесай

Цяло село е на воден режим в жегата

От края на юли шуменското село Лозево е на воден режим, съобщи БНР.

Населеното място се зарежда от 3 водоизточника, които са съвсем пресъхнали. Селото е разграничено на 3 елементи и те получават вода през 24 часа. Кмета Милко Цанев сподели, че от ВиК - Шумен са идвали в Лозево на оглед поради два запушени сектора от водоснабдителната система. По думите му, към този момент втора седмица работата, която са дали обещание да стартират, не е стартирала.

" Писал съм до кмета на общината, че понастоящем обитаемото място се водоснабдява от плитки водоизточници - каптаж " Чатал кладенец ", каптаж " Силоза " и дренаж " Бялата вода ", дебитите на които мощно се въздействат от падналите превалявания, трайното засушаване и годишните сезони. Възможността за обезпечаване на спомагателни водни количества е включване на нов водоизточник към водоснабдителната мрежа на с. Лозево и на една чешма отвън селото ", уточни той.

Управникът на с. Лозево чака бригадата от ВиК да в профил казуса в най-скоро време. Другият вид съгласно Милко Цанев е да бъде включен спомагателен водоизточник, който да усили дебита на подавана вода към селото с още литър в секунда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР