От края на 2022 г. германският канцлер Олаф Шолц подкрепя

...
От края на 2022 г. германският канцлер Олаф Шолц подкрепя
Коментари Харесай

Американският журналист Сиймур Хърш: Шолц помогна за саботажа на Северен поток

От края на 2022 година немският канцлер Олаф Шолц поддържа опитите на Вашингтон да скрие информация за атентата против газопроводите " Северен поток ". Това разкри американският публицист Сиймур Хърш във втората част от следствието си. Носителят на " Пулицър " разгласява следствие, описващо детайлно по какъв начин американски водолази са сложили взривните устройства на тръбите на " Северен поток ", а Дания ги е задействала.
Според журналиста остава въпросът дали немският канцлер е знаел авансово за саботажа. Въпреки това той по някакъв метод е забъркан в опитите на Съединени американски щати да задържат информация, написа Хърш.
Той напомня, че при започване на март немският канцлер е посетил Съединени американски щати. Пътуването му включваше единствено две открити събития, като нито Шолц, нито президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дадоха конференции с въпроси от кореспонденти. Въпреки това, както означи Хърш, по-късно стана известно за 80-минутна среща на двамата водачи, на която през множеството време не участваха даже помощници. В края на диалога не е имало публични изказвания, което не е всекидневно за среща на такова високо равнище.
Хърш твърди, че след срещата на двамата водачи Централно разузнавателно управление на САЩ е получило следния инструктаж: да приготви с немското разузнаване различна версия за саботажа на " Северен поток ", която ще се даде на американската и немската преса. Според Хърш " Байдън взе неуместно решение " за саботажа на газопроводите и в този момент " би трябвало да лъже ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР