От край време шофьорите си задават въпроса дали трябва да

...
От край време шофьорите си задават въпроса дали трябва да
Коментари Харесай

Трябва ли да мием колата през зимата – въпросът, който всеки шофьор си задава

От край време водачите си задават въпроса дали би трябвало да мият колата през зимата. Според някои това е изцяло ненужно, поради обстановката в страната, когато има сняг. Кишата по пътищата ще заличи всяка една диря от автомивката.

Други обаче са на мнение, че солта и нездравословните реагенти би трябвало да бъдат отстранени от колата, по тази причина се стремят да я мият колкото се може по-често, без значение от това, че температурите на открито са под нулата.

Днес ще ви споделим отговорите на някои от най-често задаваните от водачите въпроси, по отношение на почистването на колата през зимата.
Как да действаме с измиването на автомобила през зимата?
Опитен атобояджия показа по какъв начин тъкмо се отразява замърсяването и миенето на колата през студените дни от годината.

Повечето водачи считат, че в случай че не мият постоянно колата си през зимата, рискуват да станат очевидци на разяждане. На процедура това не е по този начин. Вероятно не знаете, само че когато температурите са под 3 градуса, това значи, че окислителните процеси на метала биват прекъснати. Можете да сте сигурни, че наслойка няма да се образува. Истината е, че гумите са най-потърпевши от реагентите, въпреки че от ден на ден производители се пробват да ги изработят по този начин, че да са готови за сходни условия.

Освен реагентите, притежателите на коли се опасяват и от внезапната промяна на температурата. Ако закарате колата си на автомивка, върху студената багра ще се изсипе мощна и гореща бликам вода. Това може да докара до някакви повреди, въпреки и минимални.
Ако желаете колата да загрее бързо, незабавно направете ето това!
Всеки водач е наясно с това, че през зимата загряването на колата нормално изисква време, в което да стоим и да чакаме, в случай че желаеме д...

Важно е да избирате положителни автомивки, където през зимата употребяват студена вода и специфичен препарат, прибавен към нея.

Много внимавайте с автомивките през зимата, тъй като не са един или два случаите, в които предните фарове се пукат след измиване, защото те не излъчват съвсем никаква топлота. Възможно е също да се появят и пукнатини по стъклата на колата.

Ако въпреки всичко сте твърдо решени да закарате колата на автомивка, изберете такава, която разполага със закрити пространства. Изчакайте още няколко минути автомобилът да изсъхне изцяло и едвам по-късно потеглете.

Бъдете деликатни и се уверете, че колата е доста добре подсушена. В противоположен случай рискувате да се появят повреди с боята.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР