От компанията заявили, че нямат наличност и действащи производствени мощности

...
От компанията заявили, че нямат наличност и действащи производствени мощности
Коментари Харесай

Руският концерн „Алмаз-Антей отказал да ремонтира ракетите за нашите С-300

От компанията декларирали, че нямат наличност и настоящи индустриални мощности за ремонт и произвеждане

На изключително съвещание през днешния ден комисията по защита към Народното събрание ще прегледа предлагането България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р(К) и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Вносители са Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС), Христо Иванов ( " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), Делян Пеевски (ДПС), Ивайло Мирчев (ПП-ДБ), Кирил Петков (ПП-ДБ) и Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС). Проекторешението е импортирано през днешния ден.

В претекстовете на предлагането се показва, че за последните осем месеца съветската войска е направила над 38 хиляди обстрела на обитаеми места в Украйна, осведоми Българска телеграфна агенция. В резултат са потърпевши близо 8000 цивилни жители, измежду които и деца. При тези обстрели са починали близо 1500 мирни жители. Точно по тази причина България би трябвало да поддържа Украйна в напъните ѝ да отбрани мирните си жители от съветския обстрел.

България ще даде муниции с недостатъци, които могат да се употребяват от украинската войска. Страната ни няма нужния потенциал да ремонтира независимо тези муниции. Тяхното потребление от нашата войска би основало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. 

В интервала 15.09.2020 година - 21.07.2022 година в Министерство на защитата е провеждана процедура за възлагане на поддръжка на зенитно-ракетен комплекс С-ЗОО. За присъединяване в процедурата е позволен единствен претендент — Концерн за въздушно-космическа защита „ Алмаз-Антей ”. В хода на процедурата от компанията са декларирали, че нямат наличност и настоящи индустриални мощности за ремонт и произвеждане на зенитно-управляеми ракети (ЗУР) от вида 5В55Р(К). От компанията оферират Министерство на защитата да се обърне към Федералната работа за военно-техническо съдействие на Руската федерация за наличия от ЗУР от вида 5В55Р(К) в техническа валидност от запасите на съветската войска. Този вид явно е неосъществим след съветската инвазия в Украйна, написа още в претекстовете.



По т. 2 от плана на решение следва да се означи, че Министерство на вътрешните работи е придобивало през годините огромен брой муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45мм (т.нар. общоприет НАТО калибър). Към момента немалка част от тях се явяват непотребни за структурите на Министерство на вътрешните работи. Самите муниции имат и съответния експлоатационен период на валидност. След неговото приключване нормално се прибягва до утилизация или заличаване на боеприпасите, което изисква спомагателни финансови средства, които се заплащат от бюджета.

Управляващите: Ракетите няма по какъв начин да бъдат употребени от Българската войска

" Даряването на дефектирали ракети от комплексите C-300 по никакъв метод няма да заплаши действието на българската противоракетна защита и е нещо, което е коментирано от Министерство на защитата в продължение на седмици ", сподели пред публицисти в Народното събрание Христо Гаджев ръководител на Комисията по защита и народен представител от ГЕРБ-СДС, който дружно с Ивайло Мирчев от " Продължаваме Промяната - Демократична България " разясниха импортираното в деловодството на Народното събрание проекторешение.

Гаджев и Мирчев, дружно с водачите на парламентарно показаните политически сили, подкрепящи държавното управление прецизираха, че въпросните ракети няма по какъв начин да бъдат употребени от Българската войска. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР