От компанията Ромпетрол, оператор на румънската рафинерия Петромидия, обявиха, че

...
От компанията Ромпетрол, оператор на румънската рафинерия Петромидия, обявиха, че
Коментари Харесай

Напълно е потушен пожарът в румънската рафинерия "Петромидия"

От компанията " Ромпетрол ", оператор на румънската рафинерия " Петромидия ", оповестиха, че изцяло е потушенпожарът, избухнал след гърмежа там вчера и сега няма каквито и да е опасности, предава БНР. При случая почина един служащ, а петима бяха ранени. 

Директорът на организацията по околната среда в Констанца - Илеана Андрей заяви, че станциите за мониторинг на качеството на въздуха са записали нараснали стойности, само че без да доближат граничните стойности, в които популацията би трябвало да бъде евакуирано.

От българското Министерство на околната среда и водите увериха, че наблюдават обстановката и няма заплаха за българското крайбрежие от вероятен разлив.

Веднага след експлоадирането на експлозията  в рафинерията, министърът на околната среда на страната Барна Танцос сподели, че въздействието върху околната среда може да бъде огромно. Зоната на детонацията бе отцепена за сигурност, само че вероятността от детонации и нов пожар е висока. Облакът пушек се придвижи към морето, а не към брега, което оказа помощ да няма огромно влияние върху хората. В петък видеоклипове показваха плажуващи по румънското черноморие, изпаднали в потрес от типа на големия облак черен пушек.

Romanya`nın en büyük petrol rafinerisi Petromidia`da patlama meydana geldi.
— Gündeme Dair Her Şey (@gundemedairhs)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР