От компанията Johnson & Johnson обявиха, че временно спират клиничните

...
От компанията Johnson & Johnson обявиха, че временно спират клиничните
Коментари Харесай

Спряха тестовете на ваксина заради необяснимо заболяване

От компанията Johnson & Johnson оповестиха, че краткотрайно стопират клиничните тествания на имунизацията си за COVID-19, с цел да проверяват дали тя има връзка с необяснимо заболяване у един от участниците, пишат международните медии.

Това се случва с втори претендент за евентуална ваксина – преди време имунизацията на „ Оксфорд “ също беше спряна краткотрайно от клинични тествания, само че откакто стана ясно, че не тя е причина за заболяване у един от участниците, изследването беше продължено, съобщи bTV.

Всяко бъдещо дозиране и слагане на пробната ваксина на Johnson & Johnson е спряно, до момента в който се откри тъкмо по какъв начин се е разболял участникът. Целта на компанията е да привлекат 60 хиляди души, които да се включат в клиничните тествания на медикамента.

От компанията не разгласиха спомагателна информация какво тъкмо е болестта на техния пациент. Състоянието му се проверява от самостоятелен медицински експертен съвет, както и от лекарите на фармацевтичната компания. „ Трябва да уважим персоналното пространство на нашия участник. Също е значимо да разберем всички обстоятелства, преди да споделим каквато и да е спомагателна информация за болестта му “, разясняват от компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР