От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) поискаха Софийска

...
От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) поискаха Софийска
Коментари Харесай

КЕВР иска резултатите от проверката за скъпата вода в столичния кв. Красно село

От Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) желаеха " Софийска вода " АД да показа резултати от инспекция за начислени високи сметки за вода на консуматори в столичния квартал " Красно село ", оповестиха от КЕВР.

Повод за желаната инспекция е информация в медиите за рекордните фактури, формирани от " Софийска вода " - 3800 лева сметка за вода.

Според консуматори от блок № 200 в столичния квартал " Красно село ", за 5-месечен интервал " Софийска вода " АД е фактурирала на семействата суми от 1000 до 3800 лева за употребени ВиК услуги. В информацията се показва, че след осъществена неотдавна замяна на водомерите в блока от чиновници на ВиК сдружението новите сметки на потребителите са в естествени граници.

От регулатора упорстват след привършване на инспекцията регулаторът да бъде осведомен за резултатите, с цел да се произнесат от КЕВР дали са спазени Общите условия на Софийска вода и дали във фактурите е приложена утвърдената от Комисията пределна цена на ВиК услуги.

КЕВР смята, че обективното изясняване на сходни случаи е в интерес както на потребителите, по този начин и на самите сдружения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР