От КНСБ смятат, че промяна на данъчните ставки, еднократен данък

...
От КНСБ смятат, че промяна на данъчните ставки, еднократен данък
Коментари Харесай

КНСБ иска промяна на данъчните ставки

От КНСБ считат, че смяна на данъчните ставки, еднократен налог върху генерираните свръхпечалби и възобновяване на всички ставки по Данък добавена стойност са методите за създаване на обществен бюджет с допустим недостиг.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров разяснява изказванието на някогашния финансов министър от Политическа партия Асен Василев, че е вероятен бюджет без орязване на обществени разноски и без повдигане на налози:

" Радвам се, че се дава обещание да не се пипат обществени разноски, само че това не може да стане единствено с увеличени данъчни доходи от събираемост при актуалните ставки. Трябва да се пипнат по някакъв метод налозите. Кои тъкмо налози и по какъв начин да се пипнат е въпрос на решение, което Народното събрание би трябвало да предложи. Най-правилното решение за нас е композиция от стъпки, включително и някои нови данъчни решения - ребалансиране на двата директни налога, т.е. сега е нужно нарастване на корпоративния налог и понижаване на налога върху приходите ".

Сега на ход са политиците в Народното събрание, сподели още Димитров и предизвести, че синдикатите приготвят специфична акция:

" Ще създадем кошница, този път същинска кошница, какво може да се купи с чистия размер на минимална заплата и с чистия размер на минималната пенсия. Ще напълним тази кошница, ще я сложим пред Народното събрание и ще питаме депутатите могат ли с тази кошница да изкарат месеца ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР