От КНСБ предлагат да се въведе т.нар. „заплата за издръжка“,

...
От КНСБ предлагат да се въведе т.нар. „заплата за издръжка“,
Коментари Харесай

КНСБ предлага „заплата за издръжка“


От КНСБ оферират да се вкара така наречен „ заплата за прехрана “, с цел да се понижи броят на нископлатените служащи и работещите небогати. Сметките на синдикалистите сочат, че за 2020-а година заплатата за прехрана е 1214 лв., а минималната работна заплата е едвам 50 % от нея.Подробности към концепцията на КНСБ станаха ясни по време на онлайн полемика, отдадена на отдадена на Директивата за съответни минимални заплати в Европейския съюз, заяви БНР.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че става дума за механизъм, който не оставя небогати работещи на пазара на труда. „ Заплата за прехрана “ е приход от труд, който разрешава на наетия служащ и неговото семейство базисен, само че обществено допустим стандарт на живот.

Димитров сподели още, че хората, които получават минимална близка до минималната работна заплата, са хиляди.

От КНСБ упорстват за годишен растеж от 17,5% на минималната работна заплата, което ще разреши тя да доближи равнището на заплатата за прехрана през 2025 година.

Ако в същото време междинната заплата за страната пораства всяка година с 12,5%, след 4 години минималното заплащане ще бъде 50% от нея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР