От Китайската академия по туризъм прогнозират, че това лято ще

...
От Китайската академия по туризъм прогнозират, че това лято ще
Коментари Харесай

Туристическата индустрия в Китай бележи огромен скок това лято

От Китайската академия по туризъм предвиждат, че това лято ще е най-натовареното от пет години насам с почти 1,8 милиарда пътувания направени от юни до август. Очаква се да бъдат генерирани 1,2 трилиона юана (160 милиарда щатски долара) доходи от вътрешния туризъм.

Голямо въздействие за растежа на туристическата промишленост в Китай тази година оказаха известни актьори и артисти. Например с помощта на четирите концерта на китайската звезда Джей Чоу в Хайнан приходите на провинцията скочиха до 980 млн. юана.

Забележителен е и летният боксофис в страната, който надвиши рекордните 17,8 милиарда юана. Очаква се тази наклонност да продължи до края на сезона.

В браншове като превоза, хотелиерството и ресторантьорството също се вижда увеличено търсене. Според данни на Държавното статистическо ръководство броят на пасажерите през юли се е нараснал с 47% на годишна база, а приходите на заведенията за хранене са с 15,8% по-високи.

За да посрещат напора от туристи, някои туристически забележителности, в това число музеите, удължиха работното си време и даже бяха отворени непрекъснато.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР