От какво да те е страх, когато Радев ти поднесе

...
От какво да те е страх, когато Радев ти поднесе
Коментари Харесай

Новите мутри 

От какво да те е боязън, когато Радев ти сервира властта на тепсия?
За да пишеш за нещо би трябвало да си го претърпял. Не да си чувал от баба и дядо какво е било по времето на Живков. Или за 90- те, мутренските години, когато страната беше тотално абдикирала. Трябва да си интервюирал мутра, с цел да знаеш по какъв начин разсъждава. Като млад кореспондент познавах мутри, само че те не даваха изявленията. Бяха нагли, самоуверени и се бъзикаха по собствен, несравним метод. Бяха деца на улицата, получили своя късмет да вършат пари. Смъркаха кокаин, имаха хубави коли и девойките им се лепяха.

Безгрижно време!?

Какво стана с мутрите от 90-те? Някои ги убиха, други лежаха по пандизите, по-умните легализираха бизнеса си. И през днешния ден ги виждам по улиците на Варна – същите физиономии, само че по-улегнали. Вътрешно не са се трансформирали. Както сподели мой прочут: Маймуната си остава маймуна!

Защо се сетих за мутрите, тази рожба на Луканов, която безнаказано тормозеше българите? Защото през днешния ден ни ръководят мутри с бели якички. Рожбите на Румен Радев се държат тъкмо като мутри. Те са нагли, непогрешими и алчни. Говорят ти общително и в това време ти забиват нож в гърба. Но за разлика от същинските мутри, за които мъжката дума значеше нещо, за сегашните тя е нищо. Те лъжат и не мигат – гледах го един път Асен Василев, той не мигна половин час. Омайник, като оня руски мистификатор Кашпировски!

След поомръзналото шоу на Борисов с неговите автомагистрали, виадукти и тангенти, новите мутри внесоха пресен колорит в родната политика. От тях блика неумелост, незнание и лакомия да осребрят престоя си във властта.

За което е отговорен президентът Румен Радев, който ни ги пробута. Той несъмнено към този момент 1000 пъти съжалява, че ги изкопа отнякъде, само че е късно. Новите мутри са тук – лъжат, мажат, крадат и познайте кой ще завоюва най-после с изключение на тях?

Олигархът с розовите бузки Иво Прокопиев. Който си чака завода за акумулатори. И с който новите мутри са си лика аналогия.

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР