От кабинета на македонския президент Георге Иванов категорично отхвърлиха твърденията,

...
От кабинета на македонския президент Георге Иванов категорично отхвърлиха твърденията,
Коментари Харесай

Георге Иванов не е повдигал въпроса за търсенето на подкрепа от Сръбската църква за уреждане на статута на Македонската църква


„ От кабинета на македонския президент Георге Иванов изрично отхвърлиха изказванията, че той е декларирал, че МПЦ-Охридска архиепископия би трябвало да се обърне към Сръбската черква за споразумяване на своя статут. Този въпрос изобщо не е повдиган и не е коментиран от президента ”, прецизираха за БГНЕС от канцеларията на македонския държавен глава.

Македонският президент Георге Иванов е поздравил вселенския патриарх Вартоломей с Великден. Двамата са говорили за единството на православната черква и помиряването на християнството с останалите религии.

"В миг, когато светът е изправен пред сложни провокации, ние се нуждаем от обща ангажираност и ангажираност в отбраната на християнските полезности и правила, които се стремим да споделяме в духа на разговор и взаимно уважение", съобщи македонският президент.

Георге Иванов е на посещаване в Турция, където ще взе участие в съвещанието на Евроазиатски стопански конгрес.

В същото време през днешния ден в Република Македония се чака да дойде гръцкият външен министър Никос Кодзияс. В Охрид той ще продължи диалозите за името със своя македонски сътрудник Никола Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР