От известно време цветът на лицето ви е променен. Главата

...
От известно време цветът на лицето ви е променен. Главата
Коментари Харесай

10 начина за пречистване на организма

От известно време цветът на лицето ви е изменен. Главата ви тежи. Изгубихте вкус. Чувствате се по този начин, като че ли леко сте се натровили. Всичко е ясно: организмът ви се нуждае от генерално разчистване, или другояче казано – детоксикация!

Съвет. Сложете малко мед на дланта си и нанасяйте с потупващи придвижвания на масажирания сектор. Част от меда полепва по кожата, а останалия по ръката. Обработвайте няколко проблематични зони (бедра, седалище, стомах, ръце, под брадичката). Заемете се с всяка една поредно.

• Намажете с мед кожата, мощно натиснете с длан и след това внезапно отлепете ръката си. Тези потупващи придвижвания последователно би трябвало да станат все по-бързи. След като тялото поеме цялото количество мед, на повърхността остава напълно тъничък пласт.
• Продължавайте по същия метод, до момента в който върху масажирания сектор се появи бяла маса. Това към този момент е отработен мед: той е проникнал в дълбоките пластове на кожата, поел е токсините и ги е изтеглил дружно с част от мазнините на повърхността. Отначало медът, излизащ от порите остава по кожата, само че в края на масажа съвсем напълно минава върху дланта.
• По този метод масажирайте всеки проблематичен сектор в продължение на 5-10 минути. След това измийте меда с топла вода благодарение на масажна ръкавица или мека гъба. Избършете се с хавлия и нанесете на кожата овлажняващ крем.

3. Ефектът на обвиването

Тази процедура може да се направи и в домашни условия. Вземете 20 мл масло – от жожоба, лешник, зехтин или прасковено, прибавете 3 капки етерично масло по ваш избор – от портокал, бергамот, карамфил, риган, кедър, лавандула, лимон, бяла ела, лайка, бор, мащерка или евкалипт. Ако желаете да употребявате няколко етерични масла, първо ги смесете, а след това ги прибавете към главното масло. Преди процедурата направете тест за сензитивност на кожата, прочее, както и преди медения масаж.

Съвет. Нанесете сместа на тялото и крайниците (може да се ограничите с проблематичните зони), а по-късно обвийте тези места с полиетиленово фолио. Облечете топъл халат или се завийте с одеяло. В първия случай може да се движите, а във втория – да полежите половин час. След това измийте маслото и намажете кожата с крем.

4. Пречистване във ваната

Ваните със сол оказват помощ за добиване на токсините през кожата. Слага се повече сол – 2-3 кг. Изчакайте да се разтвори и се пречиствайте за здраве при температура 37-38°С 15-20 минути.

Не по-малко потребна е ваната с клончета на иглолистно дърво (може да се вземат 2 с. л. течен екстракт) и водорасли (една опаковка от аптеката). И едното и другото може да се прибавят във ваната със сол – детоксикацията единствено ще се усили.

Подобен резултат имат водните процедури с трици от овес, царевица или пшеница. Сложете шепа трици в торбичка от марля и я окачете под крана. Отначало пуснете през нея гореща бликам, а след това студена, с цел да разредите водата във ваната до нужната температура.

Чудесен резултат на детоксикация имат също процедурите с бяла или сива глина. Също както солта, глината извлича на повърхността токсините, насъбрани в кожата и подкожните тъкани.

Съвет. Разтворете 300-400 г глина в топла вода, потопете се в нея 15-20 минути, а по-късно се измийте под душа без сапун, гел или друго козметично средство.

5. Овесена каша

Настойката, отварата и кашата от овес изтеглят токсините от кръвта в червата и не разрешават да се всмукват назад. Нещо повече – този развой не нервира червата.

Съвет. Залейте 1 чаша овес с 2 чаши вряла вода, оставете настойката в затворен съд 12-16 часа, а след това прецедете през марля. Пийте по половин чаша настойка два пъти на ден.

6. Минерална вода вместо сапун

Обърнете внимание на обогатената с О2 минерална вода. Биохимичните процеси, които тя засилва могат да се оприличат единствено с генерално разчистване на организма. Кислородът, витамините и антиоксидантите извършват ролята на сапун в организма, а водата промива черния дроб, бъбреците, червата, освобождавайки ги от токсините, дружно с насъбраните в тях камъни и пясък.

Съвет. Ако нямате проблеми с бъбреците и сърцето, пийте към 1,5-2 л негазирана минерална вода дневно.

7. Диета за струпване на соли и други нездравословни и отпадни субстанции

Приготвеният по рецепта на йогите ориз ще ви помогне да отслабнете с 5 кг за месец и ще изведе токсичните артикули и непотребната сол от организма. Оризотерапията се прави 2 пъти в годината по 40 дни. За 1 курс ще ви трябват 1-1,5 кг ориз. Всеки вид е подобаващ, само че за предпочитане е неолющеният, жълт, дългозърнест ориз.

Измийте 4 бурканчета от майонеза, залепете им етикетчета с следващи номера. В бурканче № 1 сипете 1-2 с. л. ориз и налейте догоре студена преварена вода. Следващата заран по същия метод подгответе бурканче № 2, а в първото сменете водата. На третия ден залейте ориз в бурканче № 3, а на останалите две сменете водата. На четвъртата заран идва ред на бурканче № 4, а във всички останали водата би трябвало да се смени с прясна. Сутринта на петия ден оризът в бурканче № 1 е подготвен и може да започнете оризотерапията. Прецедете ориза в решето и го сипете във вряща вода. След 2-3 минути излейте водата и оставете тенджерата на топло за 20 минути.

Половин час преди консумирането на ориза изпийте чаша вода или неподсладен чай. Ориза изяжте без сол, захар и масло (може да добавите единствено малко растително масло). Сдъвчете го усърдно. Следващата закуска би трябвало да бъде след 4 часа. Спазвайте вегетарианска диета, откажете се от солено, мазно и люто. Два-три пъти дневно взимайте душ: токсините и солите излизат на повърхността на кожата – би трябвало да се измият.

Съвет. Всеки ден хапвайте печени небелени картофи, сушени кайсии, стафиди, банани, те ще ви оказват помощ да компенсирате изведените от организма калиеви соли, които са нужни на мускулите и сърдечно-съдовата система, а също така подкрепят пречистващата функционалност на бъбреците. За да не възникне недостиг на калций, няколко пъти в седмицата хапвайте калцинирана извара. За задачата стоплете до 40 °С половин – един литър обезмаслено прясно мляко, сипете 1,5 с. л. 10%-ен калциев хлорид (продава се в аптеката) и бъркайте непрестанно. Щом млякото се пресече, свалете тенджерата от огъня и охладете. Прецедете в решето, покрито с марля или забрадка и оставете да престои една нощ. На идната заран изварата е подготвена.

8. Билкова метличка

Растенията ще ви оказват помощ да въведете ред във вътрешната си среда. Нашите учени са разкрили, че доста от тях усилват придвижването на течностите на клетъчно равнище и извеждат крайните артикули от метаболизма.

Съвет. Най-активни в това отношение са цветовете на лайката, листата на касиса, ягодите, алените боровинки, репея, пъпките от бреза, стръковете и плодовете на копъра, стръковете мечо грозде. Според фитотерапевтите, чаят от тези растения има пречистващо деяние.

• Листата на касиса (в идеалния случай – млади, лятото – свежи, зимата – изсушени) усилват промиването на междуклетъчната течност и извеждането на токсините от нея. Особено интензивно те очистват черния дроб, сърцето, стените на артериите и лимфните възли, което единствено по себе си е неповторимо. Залейте 25-30 г листа с половин литър вряла вода, оставете ги да се изкисват в термос или чайник, увит с топла забрадка за 30 минути, след това прецедете. Пийте настойката по 1/3 чаша 3 пъти на ден 20-30 минути преди храна.
• Невенът усилва лимфатичния дренаж на органите и тъканите и образуването на лимфа, с която се извеждат токсичните артикули. Залейте 2 ч. л. сухи цветове с 2 чаши вряла вода в чайник. След 15-20 минути прецедете настойката и съхранявайте на студено. Пийте по 1/3 чаша 3 пъти дневно преди хранене.

9. Само зеленчуци и плодове

При преправянето на месото в организма се образуват повече отрови, в сравнение с при усвояването на растителни белтъчини и целулоза. За да помогнете на организма да се избави от нездравословните субстанции, краткотрайно се откажете от месо, яйца и мляко. От 7 до 10 дни хапвайте единствено плодове и зеленчуци. Те подтикват работата на червата, черния дроб, бъбреците, а също по този начин оказват помощ за нормализиране микрофлората на червата.

Съвет. Помнете, че някои зеленчуци и плодове имат свойството да натрупват в себе си нитрати и токсични субстанции. Затова отстранявайте рисковите елементи: постоянно изрязвайте опашката на морковите, отстранявайте външните листа и кочана на бялото главесто зеле, а зеленолистните зеленчуци освобождавайте от дръжките. За да не попаднат в организма нездравословни субстанции от краставицата, обелете я, а опашката изрежете.

10. Четка за червата

Има разнообразни способи за изчистването им – благодарение на субстанции, свързващи токсините (активен въглен, микрокристална целулоза), клизми и усъвършенстваният вид хидроколонотерапия, или другояче казано – процедура за цялостно пречистване на дебелото черво, която дейно отстранява насъбраните в тялото отрови и разлагащия се материал от стените на червата.

За тази процедура се употребяват филтрирана вода, запарка от билки и млечнокисели бактерии, подобряващи чревната флора. За по-голям резултат се предлага курс от 3 процедури. В домашни условия такава процедура не може да се направи, би трябвало да отидете в медицински център, също така не е естетично – въпреки всичко е клизма.

Съвет. Съществува и по-лесен метод за извеждане на токсините от организма. Провежда се курс на детоксикация: 7-10 дни (не повече) заран на гладно се пие чаша минерална вода с деен въглен (1 таблетка на 10 кг тегло), закуската би трябвало да бъде 1-2 часа по-късно. А денем консумирайте единствено леки артикули.

Автор: Елена Дюлгерова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР