От известно време, незнайно защо, Кюстендил се стремим да застанем

...
От известно време, незнайно защо, Кюстендил се стремим да застанем
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил тревожно: Хора, спрете се, само за ден погребахме трима с К-19

От известно време, неизвестно за какво, Кюстендил се стремим да застанем на челно място в черните статистики. Само в неделния ден градът се подреди на трето място в страната по брой на инфектирани с Ковид-19, след София град и София област, би паника на нарочна конференция кметът Петър Паунов.

„ Само за вторник има три погребения на хора с Ковид-19, би трябвало ли да премълча това и би трябвало ли да станем съучастници в ликвидиране?! Спрете се хора, накъде се запътихме? Лекарите непрестанно ни приканват да носим маски. При най-малки признаци е наложително да се самоизолираме.

Когато вървим при родителите си, би трябвало да носим маски”, предизвести Паунов, представен от struma.bg.

„ Нека да се спрем и да покажем своето почитание към лекарите и учителите. Социалните екипи единствено за седмица са обслужили 335 индивида. Не желая да звучим обезверено, само че един доктор неотдавна сподели, че не здравната система се проваля, а обществото. Нека да не провалим напъните на нашите родители и учители да ни създадат хора”, добави кметът на Кюстендил.

По думите му 10 дни карантина не са съдбовни, а са избавителни. Става въпрос за избавяне на човешки животи. „ Спрете се, хора, не се блъскайте по опашки. Няма драма, когато кихнеш, само че може да е предизвестие, че може да има заплаха за вашето здраве и за околните”, съобщи Паунов.

Градоначалникът още един път прикани да не съсипваме и заразяваме лекарското съсловие. „ Докато ние през лятото се радвахме на слънцето и ходехме на заведения, бяхме по плажовете, медиците останаха на предна линия да лекуват нашите близки. Лекарите са с костюмите непрекъснато, не могат да вдигнат телефоните”, сподели кметът на Кюстендил.

Над 60-70 са инфектираните в община Кюстендил през последното денонощие.

„ Вече не можем да им хванем броя, непрестанно идват описи от разнообразни болнични заведения”, разгласи Паунов. Той посочи, че в заведенията се съблюдава условието на наложителна отдалеченост от 1,5 метра. При някои даже клиентелата е намаляла и не се следи някаква пълняемост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР