От „Има такъв народ“ за пореден път дадоха знак, че

...
От „Има такъв народ“ за пореден път дадоха знак, че
Коментари Харесай

И Трифонов намекна, че предпочита нови избори


От „ ИТН “ за следващ път дадоха знак, че нямат желание да влизат в изпълнителната власт, а ще чакат нови избори. За да имат цялостно болшинство и да трансформират изборната система от пропорционална на напълно мажоритарна.

Обяснението пристигна първо от Тошко Йорданов в предаването му по „ 7/8 “ предходната вечер. Днес и водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов написа сходно нещо в профила си във Facebook. Той разяснява поръчката на ГЕРБ да изискат промени в Изборния кодекс, свързани точно с въвеждането на мажоритарен избор. На което пък от ИНТ дадоха отговор,че няма да го създадат в този парламент:

„ Политическа партия ГЕРБ очевидно има желание да внесе в Парламента законопроект за смяна на изборната система от пропорционална на мажоритарна. И за какво в този момент?

Защо ГЕРБ не одобриха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно извършен референдум 2 милиона и половина български жители пожелаха изборната система да бъде мажоритарна?

Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци? “, попита Трифонов.

Според него ГЕРБ в този момент просто тупкат топката, тъй като, с цел да се вкара мажоритарна система е належащо доста време за изчистване на изборните описи, основаването на 240 едномандатни региони въз основата на тези описи и още един куп софтуерни въпроси. И те изискват време. Затова, продължава Трифонов, е необходим спокоен парламент.

А на ГЕРБ им би трябвало тъкмо това сега - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която би трябвало да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и убеден Парламент незабавно ще се случи това, поради което изобщо беше основана партия “Има подобен народ”, а точно - въвеждане на мажоритарна изборна система. Всичко по реда си, приключва Слави Трифонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР